Odense Kommune: Tag stilling til besparelser

Politikerne i Odense vil have borgerne til at komme med forslag til besparelser. Men det møder kritik fra byrådet.

Efter 14 dages rundrejse er det nu slut. Odense Kommunes campingvogn holdt for sidste gang parkeret for at samle gode idéer til spareforslag i kommunen.

Campingvognen er del af en kampagne, som har kostet 1,2 millioner kroner. Den gennemgår emner som skole, børn, ledighed og handicappede. Områder, som kommunen skal spare på - med borgernes hjælp.

- Vi ved, at vi er i en ny virkelighed, hvor vi har færre penge, end vi havde for lidt siden, siger Peter Rahbæk Juel, der er social- og arbejdsmarkedsrådmand i Odense Kommune.

- Derfor vil vi gerne gå i dialog med borgerne om, hvordan vi bedst muligt kan bruge de penge, vi har, siger han.

Pengene i Odense bliver endnu færre i løbet af de nærmeste år. I Odense er ledigheden 33 procent højere end gennemsnittet i resten af landet, og det betyder faldende skatteindtægter - og dermed endnu færre kroner i kommunekassen.

Men ikke alle synes campingvognen har en berettigelse. Det mener blandt andre Per Berga Rasmussen (EL), der er medlem af by- og kulturudvalget i Odense.

- Vi synes, man frasiger sig ansvaret som kommune på det sociale områder, siger han.

Men der skal jo spares, så er det ikke godt at gøre det til et fælles projekt, fremfor at det bare er politikerne, der træffer beslutningerne?

- Det er jo netop det, som er det skæve i det, at man tager udgangspunkt i, at man skal spare, siger Per Berga Rasmussen.

Oversigt

    Oversigt