Odense Å mere tilgængelig

86 millioner kroner har Nordea-fonden givet til 13 projekter, der skal fremme det gode liv i byen. Blandt andet langs Odense Å.

Fælleshaver, fjordhaver og grønne anlæg er blot nogle af de projekter, som har fået støtte til at nytænke grønne og blå byrum.

* Ud i det blå - Odense Å" vil med 3,8 millioner kroner udvikle syv lokaliteter langs åen, som giver borgene mulighed for at opleve den på tæt hold og bruge den på nye måder.

Broer, stolper og platforme skal gøre det muligt at gå på opdagelse langs Odense Å og komme ud på de små øer og vådområder i Munkemose og ved Ejby Mølle.

Ved Gasværksgrunden ned til åen bliver et nedlagt garageanlæg omdannet til aktivitets- og formidlingshus for Odenses børnehaver, skoler, klubber og foreninger.

Ved Albani Bryggeriet bygges der en kunstnerisk klatrevæg, og blandt andet ved Kulturbotanisk Have etableres der trapper og ramper, der skal gøre det nemt at bruge åen til kano- og kajaksejlads.

De syv nye områder udvikles i samarbejde med borgere, som inviteres til at indgå i arbejdsgrupper om de enkelte delprojekter.

Andre projekter:

* "Smag på Aarhus" skaber med 15 millioner kroner 600 spiselige byrum i blandt andet parker, boligkarréer og vejrabatter.

* 4H "Flere fælleshaver i byen" etablerer for 4,6 millioner kroner fælleshaver i 18 byer, som skal øge børns viden om natur og bæredygtighed.

* "Bo og Gro" udvikler med 6,7 millioner kroner en model for engagerende udemiljøer med udgangspunkt i tre fælleshaver i almene boligforeninger i Helsingør.

* "Fjordhaver i Limfjorden" stifter med 5,5 millioner kroner fire blå kolonihaveforeninger, hvor borgere kan dyrke havets delikatesser.

* "Vesterbros lunge" giver med 3,7 millioner kroner Københavnerne et grønt pusterum og mulighed for at dyrke 20 små, grønne anlæg langs Istedgade.

* "Sejlende fortællinger" kan med 8,9 millioner kroner sende skibet Bibiana af sted som en sejlende udstillings- og læringsplatform for børnekunst og kultur.

* "Cykellegebaner i ti byer" udvikler med 7,5 millioner kroner ti cykellegebaner i landet, hvor børn kan bevæge sig, blive sikre i trafikken og få gode cykelvaner.

* "Den grønne korridor" skal med 6,2 millioner kroner skabe et rekreativt grønt område, som samtidig kan forhindre oversvømmelser af Skjern by.

* "Vilde naturrum i byen" kan med 1,6 millioner kroner etablere et 650 m² stort naturrum i København med vilde planter, der afspejler Sjællands natur.

* "Krible Krable" skal med 1,7 millioner kroner inspirere daginstitutioner og børnefamilier til at udforske naturen i byen til vands, til lands og i luften.

* "Kulturhavn 365" får med 11,5 millioner kroner mulighed for at skabe liv i Københavns Havn året rundt, også om vinteren.

* "Vestre Fjordpark" går med 9,5 millioner kroner i ryggen fra nedslidt friluftsbad til topmoderne 165.000 m² fjordpark, som kan bruges året rundt.

Kilde: Nordea-fonden.

Oversigt

    Oversigt