Odense: By- og Kulturforvaltningen bruger millioner på advokater

19,7 millioner kroner – så meget har By- og Kulturforvaltningen i Odense brugt på ekstern advokatbistand i løbet af de seneste fem år. Det fremgår af fakturaer, som TV 2 Fyn har fået adgang til via en aktindsigt.

Det er ikke småpenge, Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning køber hjælp for hos advokatfirmaer som Kromann Reumert, Bech-Bruun, Horten og Focus Advokater.

Alene sidste år betalte forvaltningen advokatregninger for et samlet beløb på 4,3 millioner kroner, og året før var tallet endnu højere – her kostede den eksterne bistand forvaltningen 4,6 millioner kroner.

Tallene for de seneste to år er da også markant højere, end de var tidligere – f.eks. blev der til sammenligning postet 2,8 millioner kroner i ekstern juridisk bistand tilbage i 2011.

236.000 kroner på advokatnotater om Landbrugsvej – og regningen vokser

Sagen om lovbrud i forbindelse med lukningen af Landbrugsvej er bare en af flere sager, hvor By- og Kulturforvaltningen har haft brug for hjælp fra advokater udenfor kommunens egne rækker.

Forvaltningens fejl i forbindelse med netop forlængelsen af Munkebjergvej og lukningen af Landbrugsvej afstedkom tilbage i marts 2015, at man bad advokatfirmaet Horten komme med en vurdering af problemstillingen – pris 36.500 kroner.

Det løste imidlertid ikke problemerne i forhold til de omtalte vejprojekter, og derfor blev der et år efter – nemlig i begyndelsen marts 2016 – bestilt endnu en ekstern advokatredegørelse. Denne gang hos advokatfirmaet Bech-Bruun. Redegørelsen kostede yderligere knapt 200.000 kroner.

Mandag i denne uge besluttede rådmand, Jane Jegind, at der for tredje gang skal advokatøjne på sagen.

Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne er ikke tilfredse med den interne gennemgang, som forvaltningen har foretaget, og det har nu fået dem til at stille yderligere 8 spørgsmål til forløbet – spørgsmål, som rådmanden i samråd med Borgmesterforvaltningen vil have eksterne advokater til at besvare.

Forvaltningen en god kunde for Kromann Reumert

By- og Kulturforvaltningen har været en ekstra god kunde for advokatfirmaet Kromann Reumert. Firmaet har over de seneste to år alene leveret ydelser til forvaltningen for 4,4 millioner kroner.

Kromann Reumert har hjulpet kommunen i en sag om vand i parkeringskælderen under Grønnegade og ydet rådgivning i forhold til det nye musik- og teaterhus i Odense.

Socialdemokraterne: Forvaltning skal orientere om advokatregninger.

 

Oversigt

    Oversigt