Odense på vej til at få status af Fairtrade By

Indenrigsministeren har fjernet tvivl om kommuners samarbejde med Fairtrade By af bordet. Nu vil Odense følge Aarhus og København, der allerede er Fairtrade Byer.

Odense var i sensommeren 2012 tæt på at opnå status som Fairtrade By, men projektet blev sat på stand-by, da Statsforvaltningen i Midtjylland sagde, at Aarhus Kommunes arbejde med Fairtrade By var ulovligt.

Men indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har nu underkendt Statsforvaltningen og meldt ud, at kommuner lovligt kan arbejde med Fairtrade.

Odense Bæredygtighedsråds formand, borgmester Anker Boye (S), glæder sig over, at projektet nu endelig kan begynde, så Odense får status som Fairtrade By efter sommerferien 2013.

Det skriver Odense Bæredygtighedsråd i en pressemeddelelse mandag.

Beslutningen om at Odense skal være Fairtrade By blev taget af Odense Byråd i marts 2012, og Anker Boye ser frem til, at projektet nu løbes i gang igen:

- Jeg glæder mig meget over ministerens afgørelse. Vi taler jo ofte om at udvise samfundsansvar og rigtig mange virksomheder er nået langt på dette område. Men jeg mener, at samfundsansvar må udvises af alle aktører og selvfølgelig også af kommuner.

Langt i processen

Torben Jarlstrøm Clausen, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat, som er projektleder på Fairtrade By i Odense, ser frem til at puste liv i projektet:

- Vi var faktisk nået ret langt i processen sidste år og havde fået det meste af organiseringen på plads. Forskellige aktører i byen bød ind på projektet og vi havde fået et godt samarbejde med den frivillige verden. Så nu skal vi have knyttet kontakterne igen og komme i gang, hvilket jeg ser frem til, fortæller han.

mere om Fairtrade her

Oversigt

    Oversigt