Odense plaget af indbrud i biler

Odense er plaget af tyve, der har specialiseret sig i at begå indbrud i biler. Alene i løbet af weekenden har der været 30 indbrud i biler.

I maj måned i år har Odense Politi registreret 233 indbrud fra biler, der var parkerede i Odense. Det betyder, at der i maj var dobbelt så mange indbrud, som i januar og februar.

GPS-udstyret frister

Det er især GPS-udstyr, som tyvene går efter, når de smadrer en siderude eller brækker en lås op:

- Tyvene går primært efter elektronik i bilerne: Radioer, GPS-udstyr og båndoptagere, så det skal man have lagt væk, forklarer Niels Christian Larsen, kriminalkommissær ved Odense Politi. 

Mange bilister husker at lægge GPS-udstyret i handskerummet, når bilen står parkeret. Men det er slet ikke nok til at holde de garvede tyve ude, og det er heller ikke tilstrækkeligt i forhold til forsikringen:

- Man skal ikke nøjes med at lægge det væk, man skal lægge det om i bagagerummet og låse. Det er også et forsikringsspørgsmål; hvis det ikke ligger i bagagerummet, dækker forsikringen ikke, pointerer Niels Christian Larsen, som opfordrer bilejerne til også at fjerne holderen til GPS-udstyret.

Forventer flere indbrud

Politiet forventer, at bølgen af indbrud i biler først topper hen over sommeren.

Kriminalkommissær Niels Christian Larsen formoder, at det er såkaldt "gamle kendinge", som står bag størstedelen af indbrudene. Han vil dog ikke udelukke, at det er bander fra Østeuropa, der står bag nogle af togterne.

Oversigt

    Oversigt