Odense-råd: "Om igen hr. minister!"

Beskæftigelsesministeren har stoppet for tilskud til voksenlærlinge-ordningen for beskæftigede resten af året. Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense siger: "Om igen hr. minister!"  

Voksenlærlinge-ordningen blev stoppet uden varsel 5. februar 2008, fordi der allerede nu ikke er flere penge på budgettet.

Formanden for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense, Torsten Jensen, mener, at beskæftigelsesministerens beslutning er en klar "ommer".

- Alle prognoser viser, at der i fremtiden kommer til at mangle faglært arbejdskraft. Derfor er det et helt naturligt element i en langsigtet beskæftigelsespolitik, at ufaglærte medarbejdere får mulighed for at opkvalificere sig, siger Torsten Jensen.

Og det, at pengekassen allerede nu er tom, bekræfter jo bare, at ordningen har været en succes og et effektivt redskab til at dække behovet for kvalificeret arbejdskraft, mener Torsten Jensen.

Alene i Odense startede der 228 i ordningen i 2007, som kom fra beskæftigelse.

Beskæftigelsesrådets foramnd fryge, at når ministeren uden varsel stopper ordningen fra den ene dag til den anden, så en del borgere og arbejdsgivere får deres planer slået i stykker.

- Det her er et område, som bestemt ikke har brug for flere hovsa-løsninger, så jeg kan kun opfordre beskæftigelsesministeren til at finde økonomisk udvej for, at ordningen kan køre videre, jo før jo bedre, slutter Torsten Jensen.  

Oversigt

    Oversigt