Odense Roklub er oven vande trods katastrofe

Selvom Odense Roklub mistede sit klubhus og 80 både i en påsat brand i sommeren 2015, lukkede de denne sæson med godt humør.

Omkring 100 medlemmer og venner af Odense Roklub var i silende regn mødt frem til resterne af klubhuset  da klubben lørdag afsluttede sæsonen med dåb af nye både og nedtagning af klubbens flag - såkaldt standerstrygning.

Det skete med højt humør, selvom det seneste års tid har budt på udfordringer. For trods det manglende klubhus har Odense Roklub hentet både mesterskaber og medaljer i den netop overståede sæson,  og så har klubben fået massiv opbakning fra hele landet.

Andre klubber har lånt roerne i Odense Roklub både, så de kunne deltage i sæsonens konkurrencer, og de har lånt midlertidige lokaler i HK-bygningen på Lumbyvej.

Med erstatning fra forsikringen samt et større indhug i klubbens egenkapital har de efterhånden anskaffet op mod 40 nye både, ligesom byggeriet af et nyt, moderne klubhus er igang ved siden af det gamle.

Fem af de nye både blev døbt ved standerstrygningen søndag.

quote En fodboldklub ville for eksempel være ilde stedt, hvis den ikke har baner at træne på

Michael Sørensen, formand, Odense Roklub

- Det er med glæde at man kan få lov at have en ekstraordinær dåb som denne, og det er en glæde, at vi nu kan se, at byggeriet er igang. Det er også en glæde, at vi har kunnet fuldføre en sæson under de forudsætninger, vi har haft.  En fodboldklub ville for eksempel være ilde stedt, hvis den ikke har baner at træne på, siger formanden for Odense Roklub, Michael Sørensen. 

Oversigt

    Oversigt