I det fynske folks tjeneste

Odense satser på læseheste

Børn i Odense Kommune skal til at læse endnu mere efter sommerferien.

Ekstra hjælp til skoleelever i Odense. En tre-årig plan skal styrke børnenes læsefærdigheder.

En tre-årig læseplan skal løfte lærernes kompetencer og give eleverne ekstra hjælp i klasserne.

Læsning er en forudsætning for forståelsen i alle skolens fag, og det er ikke kun et anliggende for dansklæreren. Derfor har Odense Kommune og Odense Lærerforening sat et samarbejde i gang, som skal forbedre elevernes læsning.

"Læsning og skrivning på 4. klassetrin" hedder projektet, hvor to-lærerordninger skal løfte niveauet i læsning. Skolernes læsevejledere og klassernes faglærer skal samarbejde og være en del af undervisningen. På den måde vil de kunne koncentrere sig om flere elever og højne niveauet.

- Det er et spændende projekt, som jeg glæder mig meget til at være en del af. Det bliver en anderledes måde at skulle varetage læsevejlederfunktionen på i 4. klasser, siger Helen Kjersgaard, der er læsevejleder på Humlehaveskolen.  

Projektet er skabt ud fra den landsdækkende kampagne "Vi læser for livet" og starter op, når eleverne møder efter sommerferien.

- Årgangens lærere i alle fag og jeg skal i samarbejde have fokus på, hvordan vi styrker børnenes måde at lære på, slutter læsevejlederen. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.