I det fynske folks tjeneste

Odense skal betale 805.000 for fyringer

Odense Kommune fyrede tre gravide ergoterapeuter i 2010, og det koster nu kommunekassen en lille million kroner.

I følge lovgivningen må man ikke fyre medarbejdere, fordi de er på barsel. Hvis en medarbejder på barsel bliver fyret, skal arbejdsgiveren bevise, at det intet har med graviditeten at gøre.

Det kunne Odense Kommune ikke, da de i 2010 valgte at fyre tre ergoterapeuter på barsel, fordi der skulle spares på budgettet. Det viser en nyafgørelse fra Ligebehandlingsnævnet, der har kendt fyringer ulovlige, det skriver Fagbladet 3F.

- Sagen er helt skandaløs, og det er meget uprofessionelt, at en kommune ikke kan finde ud af at behandle sine medarbejdere efter loven, siger Karen Sjørup, ligestillingsekspert og lektor ved Roskilde Universitet, til Fagbladet 3F.

Ligebehandlingsnævnet har afgjort, at de tre medarbejdere til sammen skal have en godtgørelse på i alt 805.000 kroner. Det svarer til ni måneders løn for hver af de tre medarbejdere.

- Loven er helt klar. Man må ikke fyre medarbejdere, fordi de er på barsel. Det er meget pinligt, når kommuner prøver at spare penge på den her måde. I sidste ende kommer det jo til at koste mange offentlige kroner i godtgørelse, siger Karen Sjørup.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Odense Kommune på grund af ferielukning.

Ved du noget? Så send os et tip