I det fynske folks tjeneste

Odense skal formentlig selv betale for kanalforbindelse

Odense er ikke med i regeringens trafikinvesteringsplan, og derfor skal Odense formentlig selv betale projektet til 400 millioner.

Kanalforbindelsen er ikke nævnt i regerings trafikinvesteringsplan.

- Jeg synes det er dybt problematisk og nu må vi påtage os opgaven lokalt, for vi kan åbenbart ikke regne med regeringen i den her sag, siger byrådsmedlem for SF, Stina Willumsen. 

Kommunalpolitikerne har i årevis bedt trafikministeren om økonomisk hjælp, men hverken de tre forrige eller den siddende minister vil love penge til kanalforbindelsen.

- Om kanalforbindelse bliver en del af en investeringsplan i de nærmeste år, eller det er noget der må stå og lyse et sted, indtil vi finder penge til det en dag, det kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger den konservative Transportminister Lars Barfod.
 
Odense har afsat penge til at finansiere kanalforbindelsen. I den oprindelige finansieringsplan skulle Odense Kommune betale 40 procent og Fyns Amt 60 procent. Men med amternes nedlæggelse hænger Odense på regningen alene, og det får konsekvenser på andre områder.

- Det her drejer sig om udbygningen af antallet af børnehaver og vuggestuer, og det drejer sig om vedligeholdelse af vores skoler. På den måde har vi virkelig behov for hver eneste krone vi kan bruge til anlæg, siger Per Berga Rasmussen.

Odenses borgmester mener dog fortsat, der er en chance for et statsligt tilskud, fordi der i trafikplanen er 800 millioner, der ikke er øremærket til noget bestemt projekt.

- Der er 800 millioner kroner der skal deles ud rundt omkring i landet og selvfølgelig skal Odense også have nogen af de penge til en kanalforbindelse.