Odense skoler sparer med Google

Folkeskolerne i Odense kan fremover spare masser af penge ved at skrotte computerprogrammerne fra Microsoft og skifte til kontorpakke fra Google.

Hidtil har eleverne på skolerne i Odense brugt kontorpakker fra Microsoft, men fremover kan alle 18.500 elever få mulighed for at arbejde i den gratis kontorpakke fra Google kaldet Google Apps.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at skolerne er økonomisk pressede i dag, og at de betaler mange penge til Bill Gates, siger skolekonsulent Alan Sørensen fra Odense Kommune til netavisen Version 2.

Kommunen er netop nu ved at installere skolernes adgang til den gratis kontorpakke, men om skolerne også vil skifte fra Microsoft til Google er op til skolerne selv.

- Skolerne har selvstyre, og hvis de føler, at de har råd til at bruge Microsoft Office, kan de bare gøre det. Men jeg tror, det kommer helt af sig selv, at flere og flere vil bruge Google Apps, efterhånden som eleverne får deres egen computer. Så har de brug for en nem måde at arbejde videre derhjemme på, siger Alan Sørensen.

Bedre til undervisning

Odense Kommune har forsøgsvis brugt den gratis kontorpakke i nogle 4. og 5. klasser, og selvom programmet ikke rummer helt samme muligheder som programmerne fra Microsoft, mener skolekonsulenten, at de gratis programmer er bedre til brug i undervisningen.

- Mange kontorpakker er rent overkill til en elev i fjerde klasse. De sidder ikke og laver indeksering eller noter i dokumentet. Så det er tit en fordel, at der er begrænsninger, så der ikke kommer alle de forslag i menuerne, som Microsoft Office har, siger Alan Sørensen.

Oversigt

    Oversigt