Odense slår franske Brest i vitalt CL-bundopgør

Odense Håndbold slår franske Brest og holder liv i håbet om at avancere i Champions League.

I femte forsøg kom Odense Håndbold på tavlen med en sejr i mellemrunden i kvindernes Champions League.

Det skete på hjemmebane i bundopgøret mod franske Brest Bretagne, der blev slået med 28-24.

Odense havde inden kampen blot opnået et point hjemme mod Metz, og med sejren kom Odense på tre point for fem kampe på femtepladsen.

Det er samme pointtal som gruppens nummer fire, København, der har spillet en kamp færre. Brest ligger med to point nu nummer seks og sidst i gruppen, hvorfra de fire bedste går videre.

Odense lignede fra begyndelsen et determineret hold, der vidste, at en sejr var nødvendig.

I målet var landsholdskeeper Althea Reinhardt en mur i de første minutter og snuppede en straffekast allerede i det andet minut. Hun dannede grundlag for, at holdet i den anden ende kunne skabe tidlige føringer på 2-0 og 4-1.

Særligt venstrefløjen Freja Cohrt var godt kørende, og med fire scoringer på fem forsøg inden pausen var hun stærkt medvirkende til, at det fynske hold kunne gå til pausen med en føring på 14-10.

Odense var også vaks fra første færd i anden halvleg, og Trine Østergaard sørgede for føringen 16-11 efter tre minutter.

Men Brest overgav sig ikke bare sådan. Det franske hold udnyttede en fynsk scoringspause på seks minutter til at reducere fra 12-17 til 15-17, inden Mette Tranborg igen fik gang i scoringen.

Derfra vippede det med føringer på tre og fire mål til Odense, men Brest skabte ny spænding med målet til 23-25 fire minutter før tid, men i det næste angreb gav Stine Jørgensen holdet ny luft med et flot mål.

Det punkterede spændingen, og Odense kunne kort efter fejre en sejr på fire mål.