Odense Slagtehus solgt til Skjøde

Efter at have stået til salg i 8 år er der endelig fundet en køber til de historiske og bevaringsværdige bygninger i Odenses Offentlige Slagtehus.

Køberen er entreprenørvirksomheden Skjøde, der har adresser på både Sjælland og Fyn. Det er endnu ikke offentliggjort, hvad virksomheden vil bruge det gamle slagtehus til.

Odenses Offentlige Slagtehus blev bygget i 1926-27 på hjørnet af Rugårdsvej og Grønløkkevej. I årtier blev bygningerne brugt til slagtning af svin, og rummede blandt andet fire slagtehaller, salgshal, køleceller, staldbygninger, tarmhuse og en restaurant.

Slagtehuset lukkede i 80?erne og i dag er bygningerne ved at forfalde, selvom Slagtehuset rummer utallige historiske vidnesbyrd. Blandt andet står hovedbygningen stadig næsten uberørt hen med slagtekroge, og ved indgangspartiet er der udsmykninger i form af udhuggede vædderhoveder og mange kloakdæksler er udført med billeder af dyr.

Odense Kommune har gennem 10 forgæves forsøgt at finde en køber til stedet, og på et pressemøde tirsdag middag afslører kommunen, hvad Skjøde vil bruge de historiske bygninger med et samlet areal på 21.000 kvadratmeter til.

Oversigt

    Oversigt