Odense Sport & Event: Sådan skal I svare pressen

Kommunikationsdirektør i Odense Sport & Event, fortalte borgmesterforvaltningen, om hvordan man skulle eller ville svare på spørgsmål om støtten til Odense Sport & Event.

OPDATERET:

Journalister kan være irriterende og spørge om mange dumme ting, som det så er rart at kunne svare ordentligt på.

Nogenlunde sådan må Peter Hørlück, daværende kommunikationsdirektør hos Odense Sport & Event, have tænkt, da Enhedslisten i efteråret 2013 begyndte at stille spørgsmål til støtten fra Odense Kommune til Odense Sport & Event.

I hvert fald forsynede han den 25. oktober 2013 Morten Møller Iversen i borgmesterforvaltningen med en fortrolig mail og et skema, hvor han selv først stillede spørgsmålene og bagefter svarede på dem. I emnefeltet hedder det: "Enhedslisten vil fjerne OSE-penge."

Det fremgår af de dele af en aktindsigt, som TV2/Fyn har fået i korrespondancen mellem Odense Kommune og Odense Sport & Event.

Korrespondancen involverede også udviklingsdirektør i Odense Sport & Event Tue Kempf.

Efter indgåelsen af tillægsaftalen til Arena Fyn aftalen i oktober 2013 viste Enhedslisten nemlig interesse i at beskære støtten til Odense Sport & Event.

Hertil siger Peter Hørlüch:

- Der er bestemt ikke tale om, at Odense Sport & Event udarbejdede spørgsmål og svar til Odense Kommune.  Det arbejde var en internt forberedelse hos Odense Sport og Event, som kommunen alene fik til orientering, siger Peter Hørlüch efter, at sagen er kommet frem.

Her er et eksempel på, hvordan forvaltningen kunne svare eller i hvert fald, hvordan Odense Sport og Event ville svare, hvis man blev kontaktet af journalister.

Spørgsmål: Hvor stor en del af beløbet (på 2,5 millioner) er driftstilskuddet, og hvor stor en del er markedsføringsydelser?

Svar: Driftstilskuddet udgør 1,7 mio. om året og den sikrer bl.a. kommunen en brugsret til arenaen. Den resterende del er en aftale, hvor Odense Kommune køber en række netværks- og markedsføringsydelser med fokus på erhvervsfremmende tiltag.

Spørgsmål: Hvad er det for en række netværks- og markedsføringsydelser, kommunen får?

Svar: Kommunen får adgang til en stærk og unik platform, som kommunen har valgt at benytte sig af til en række erhvervsfremmende tiltag.

Spørgsmål: Vil det sige, at kommunen bliver sponsor i Odense Sport & Event?

Svar: Nej, det er en specifik og målrettet aftale, hvor kommunen får adgang til en stæk og unik platform, som de kan benytte sig af til en række erhversfremmende tiltag.

Spørgsmål: Hvordan får Enhedslisten beløbet til 5 millioner kroner, når I siger beløbet er 2,5 millioner kroner?

Svar: Jeg kan bekræfte, at beløbet er 2,5 milioner, og hvorfor at Enhedslisten nævner et andet beløb, må du spørge Enhedslisten om.

Spørgsmål: Er det rimeligt at Odense Sport & Event modtager penge, når kommunen skal spare på børn og unge?

Svar: Sådan kan man ikke sætte et op. Driftstilskuddet er en integreret del af et aftalekompleks, som blev indgået under opførelse af arenaen, og det sikrer bl.a. Odense Kommune en brugsret til arenaen.

Spørgsmål: Hvad vil det betyde, hvis Odense Sport & Event ikke får tilskuddet?

Svar: Det  igen sat forkert op. Driftstilskuddet er en forudsætning for, at byen overhovedet fik en arena, og det indgår i driften af denne, og det er således ikke et tilskud til OdenseSport & Event.

 

Oversigt

    Oversigt