I det fynske folks tjeneste

Odense til kamp mod spritkørsel

Sommeren er højsæson for spritulykker, og Odense Kommune er med i en kampagne, der skal få flere til at droppe alkohol, hvis de skal køre hjem fra sommerfest.

Kampagnen "Hvem kører hjem" er landsdækkende og et samarbejde mellem 62 kommuner, Rådet for Sikker Trafik, politiet og TrygFonden, og i Odense markeres kampagnen med en event på Engen Sankt Hans aften.

- Sommeren er en dejlig tid med mange festlige lejligheder som festivaler, Sankt Hans-fest og grillaftener. Men sommeren er også en tid, hvor vi hører om uhyggelige trafikulukker med spritkørsel. Der er desværre fortsat nogen, som ikke kender deres begrænsninger og vil køre hjem. Når det sker, er det vores fælles ansvar at gribe ind, siger by- og kulturrådmand i Odense Steen Møller.

Kampagnen tager især sit afsæt i alkoholfrie drinks, og det er blandt andet sådan nogle, der vil blive serveret på Engen 23. juni.

FAKTA:
Dræbte i spritulykker udgør omtrent 20 procent af alle trafikdræbte, mens alvorligt tilskadekomne i spritulykker udgør 14 procent af det samlede antal alvorligt tilskadekomne.
Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Ved du noget? Så send os et tip