I det fynske folks tjeneste

Odense udnævnt som Fairtrade By

Bæredygtighed og fair handel er nu kommet i fokus i Odense Kommune. Onsdag blev byen officielt udnævnt til Fairtrade by.

- Det var ganske enkelt skønt at se så stor en opbakning. Vi måtte hente ekstra stole ind for at få plads til alle deltagerne. Nu er det så vigtigt, at vi sætter handling bag ordene og følger op på de mange gode ideer, som kom frem ved arrangementets workshop, fortæller borgmester Anker Boye.

Ved onsdagens møde var der bl.a. oplæg ved Annette Heick, som i en årrække har været ambassadør for Fairtrade Mærket. Hun fortalte blandt andet, at hun selv har oplevet, at fairtrade gør en stor forskel. Det er sket i et kakao-kooperativ i Ghana, hun har besøgt flere gange siden 2007.

Som en del af arrangementet blev der afholdt en workshop, hvor deltagerne kom med ideer til Fairtrade By projektet. Byens borgere har på forhånd kunnet melde sig til en ide-workshoppen. Omkring 75 bød ind med bæredygtige ideer.

- Vi havde selvfølgelig en række ideer til projektet på forhånd, men det var utrolig dejligt at se alle de mange gode nye ideer, som ved mødets afslutning prydede væggene i Kulturmaskinen, siger Torben Jarlstrøm Clausen, som er projektleder på projektet.

Outputtet fra workshoppen vil danne grundlag for det kommende års arbejde med Fairtrade By Odense.

Læs mere om Fairtrade By Odense her

Ved du noget? Så send os et tip