Odense udvalgt til EXPO-messe i Kina

Odense er udvalgt til at deltage på verdensudstillingen EXPO i Shanghai i 2010.

Odense havde lagt billet ind på at komme med på verdensudstillingen som cykelby - et projekt kaldet "The Revival of the Bicycle".
Og mellem 113 ansøgere var Odense heldig.

Verdensudstillingen i 2010, også kaldet Expo 2010, bliver afholdt under temaet Bedre Byer Bedre Liv.

Odense blev udvalgt sammen med store byer som Barcelona, London, Seoul og Sao Paulo

- Jeg er utrolig stolt af og beæret over, at vi er blevet blevet udvalgt til at deltage i verdensudstillingen. Expo 2010 er en enestående platform for international markedsføring af Odense, hvor vi får mulighed for at vise Odenses kompetencer inden for bl.a. miljø, teknologi, sund livsstil og forebyggelse af livsstilssygdomme. Kompetencer, hvor Odense kan være med til at sætte klimadagsorden på verdensplan. Og hvor vi får en mulighed for at vise, hvordan man kan arbejde hen imod en mere bæredygtig byudvikling, siger borgmester Jan Boye.

Expo-udstillingen finder sted fra 1. maj - 31. oktober 2010. Odense deltager i et særligt område for byer kaldet Urban Best Practice Area.

I alt 55 byer er udvalgt som gode eksempler på byudvikling, og det er ud fra Odenses ry som cykelby, at Erhvervs- og Byggestyrelsen har opfordret byen til at deltage.

De udvalgte byer får et 15 hektar stort areal på udstillingen, hvor de skal vise, hvordan de har udviklet deres by.

Arrangørerne i Shanghai regner med, at 70 mio. mennesker vil besøge udstillingen, heraf vil 10 pct. at være udlændige.

Alene fra Shanghai-området regnes med mere end 10 mio. besøgende. Arrangørerne skønner flere end 200 lande og organisationer vil deltage på udstillingen i Shanghai.

Læs mere om Expo

Oversigt

    Oversigt