I det fynske folks tjeneste

Odense vil ansætte dagpenge-lærere nu

Odense indkalder snarest den lokale lærerforening til møde: Man vil ansætte lærere på dagpenge.

I Odense Kommune er man allerede nu klar til at afprøve lærerforeningens forslag om at ansætte nyuddannede, arbejdsløse lærere på dagpenge.

Rådmand for børne- og ungeforvaltningen, Stina Willumsen (SF), vil således indkalde den lokale afdeling af lærerforeningen til samtaler, så ordningen kan komme op at køre så hurtigt som muligt, hvis overenskomst og lovgivning tillader det.

- Det er et fremragende forslag. Hvis det er noget, vi kan få op at flyve i Odense, så gælder det bare om at komme i gang, siger Stina Willumsen.

Forslaget fra Danmarks Lærerforening går på, at kommunerne skal være med til at opgradere de unge arbejdsløse læreres kompetencer ved at de arbejder på skolerne i en periode, uden at de får løn, men udelukkende dagpenge.

De unge lærere er på den måde bedre rustet, når de får mulighed for at sikre sig et rigtigt arbejde. Det samme mener Stina Willumsen.

- Der er en stor udskiftning blandt lærerne, og de unge, som er uden for arbejdsmarkedet, skal ind på et tidspunkt, og så er det vigtigt, at deres undervisningskompetencer ikke er rustne, siger hun.

Over de seneste år har Odense Kommune fyret lærere, og Stina Willumsen understreger, at hendes iver for at hente unge lærere ikke skal ses som en måde at fylde huller ud på.

- Sådan må det ikke være. Vi vil ikke erstatte ordinære job. Vi vil gøre det for at give de unge lærere vigtige erfaringer, og så kan de unge måske være med til at berige og kvalificere undervisningen, siger hun.

Hun foreslår, at de nyuddannede skal ind ved siden af en erfaren underviser for at lære. Det kan også være i forbindelse med nogle særlige forløb, at de unge hentes ind.

Stina Willumsen vil ikke gætte på, hvor mange unge lærere, man vil få plads til.

Ved du noget? Så send os et tip