Odense vinder pedal-pris

Flere børn skal cykle i skole. De bedste til det, er børnene i Odense Kommune. Odense er kåret til Årets Børnecykelkommune 2016.

Skolebørn i alle aldre skal trampe i pedalerne, når de cykler i skole. Det er i hvert fald målet for kampagnen  Alle Børn Cykler, der har kørt for første gang i 2016. De bedste til at få flere på cyklen, er Odense Kommune.

- Med Alle Børn cykler kampagnen ønsker vi også at fremme den politiske debat om, hvordan vi gør det mere trygt og sikkert at cykle i skole i Danmark. Med prisen som Årets Børnecykelkommune giver vi et fortjent klap på skulderen til en kommune, som har en ambitiøs og en innovativ politik omkring skolecykling, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet, i en pressemeddelse.

I Odense Kommune er de godt tilfreds med den nye titel.

- I Odense har vi længe haft et stort fokus på cyklende skolebørn, for når børnene cykler, kommer de ikke alene friskere og mere læringsparate i skole. De får også god motion, kan i højere grad drage nytte af tilbuddene i den åbne skole og så bliver de ikke mindst sikrere trafikanter. Cyklen giver dem en frihed i hverdagen, som de kan bruge, når de skal besøge kammerater, til fritidsaktiviteter eller ind til byen, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Det er ikke kun TrygFonden og Cyklistforbundet, der er tilfredse med cykelkulturen i Odense. Læs mere her:

 

Odense er også mangeårig samarbejdspartner i Alle Børn Cykler kampagnen og var i år den kommune, der havde flest elever tilmeldt og flest cykeldage i Alle Børn Cykler.  I alt var 131.000 elever og næsten halvdelen af alle landets skoler tilmeldt årets Alle Børn Cykler.

Om Alle Børn Cykler

 

Oversigt

    Oversigt