I det fynske folks tjeneste

Odense vinder pedal-pris

Foto: Cyklistforbundet

Flere børn skal cykle i skole. De bedste til det, er børnene i Odense Kommune. Odense er kåret til Årets Børnecykelkommune 2016.

Skolebørn i alle aldre skal trampe i pedalerne, når de cykler i skole. Det er i hvert fald målet for kampagnen  Alle Børn Cykler, der har kørt for første gang i 2016. De bedste til at få flere på cyklen, er Odense Kommune.

- Med Alle Børn cykler kampagnen ønsker vi også at fremme den politiske debat om, hvordan vi gør det mere trygt og sikkert at cykle i skole i Danmark. Med prisen som Årets Børnecykelkommune giver vi et fortjent klap på skulderen til en kommune, som har en ambitiøs og en innovativ politik omkring skolecykling, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet, i en pressemeddelse.

I Odense Kommune er de godt tilfreds med den nye titel.

- I Odense har vi længe haft et stort fokus på cyklende skolebørn, for når børnene cykler, kommer de ikke alene friskere og mere læringsparate i skole. De får også god motion, kan i højere grad drage nytte af tilbuddene i den åbne skole og så bliver de ikke mindst sikrere trafikanter. Cyklen giver dem en frihed i hverdagen, som de kan bruge, når de skal besøge kammerater, til fritidsaktiviteter eller ind til byen, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Det er ikke kun TrygFonden og Cyklistforbundet, der er tilfredse med cykelkulturen i Odense. Læs mere her:

Læs også Ny anerkendelse til Odenses cyklende børn

 

Odense er også mangeårig samarbejdspartner i Alle Børn Cykler kampagnen og var i år den kommune, der havde flest elever tilmeldt og flest cykeldage i Alle Børn Cykler.  I alt var 131.000 elever og næsten halvdelen af alle landets skoler tilmeldt årets Alle Børn Cykler.

Om Alle Børn Cykler

  • TrygFonden står sammen med Cyklistforbundet bag Alle Børn Cykler som havde 131.000 deltagende skolebørn i 2016.
  • Alle Børn Cykler har til formål at få flere børn til at cykle sikkert til og fra skole – og cykle mere i det hele taget.
  • Alle Børn Cykler kørte i år fra 5.-18. september, og de deltagende elever samler point ved at bruge hjelm og cykle så mange dage som muligt.
  • Jo flere cykel- og hjelmdage klasserne har, jo større chance har de for at vinde præmier
     
Efter kampagnen trækkes der lod om sjove og lækre cykelpræmier, som nu er på vej til vinderklasserne.

 

Ved du noget? Så send os et tip