Odense Zoo endt i lovestorm efter kameldrab

De positive tilkendegivelser strømmer ind hos Odense Zoo som reaktion på digital smædekampagne mod haven.

Efter at det kom frem, at der har været en digital kampagne mod Odense Zoo, hvor brugere fra udlandet har givet haven en etstjernet anmeldelse på Facebook, er det væltet ind med opbakning. En shitstorm er vendt til en lovestorm. De mange enstjernede anmeldelser menes at være udløst af havens dissektioner af døde dyr, seneste havens gamle hankamel.

- Det er kommet lidt bag på os, hvor mange der går ind og giver os en opadvendt tommelfinger eller en femstjernet anmeldelse. Det er næsten 1000, der er kommet i løbet af de sidste 24-36 timer, fortæller administrerende direktør Jens Odgaard Olsson, der kalder det helt fantastisk.

- Det giver os et kæmpe boost, at så mange bakker os op. Vi bliver enormt rørt over alle de flotte ting, folk skriver om os.

Selvom de mange positive anmeldelser trækker op, vil de aldrig helt kunne rette op på de etstjernede.

- Det løfter vores rating, men det kan aldrig løfte os derop, hvor vi synes, at Europas bedste zoologiske have hører til, siger direktøren.

Han understreger, at det ikke drejer sig om, at folk ikke må have en mening om haven, men at det er de enstjernede anmeldelser fra folk, der efter al sandsynlighed ikke engang har været i haven, som er et problem.

- Vi har ikke lyst til at fjerne den konstruktive debat, så hvis folk er uenige med os, lader vi udtalelserne stå, forklarer han.

Angående selve de enstjernede ratings kan haven til gengæld ikke stille noget op. De kan ikke fjernes fra Facebook igen.

De negative anmeldelser har betydet, at havens rating er gået under fire, hvor den normalt ligger på 4,6 til 4,7. Konsekvensen kan være, at turister, der researcher på Danmark, ikke opdager Odense Zoo, der måske ikke engang vil komme ind på en topti, hvis turisterne sorterer efter ratings.

- Vi deler vandene lige nu, måske krydset af Atlanterhavet i midten. Nogle gange er det mennesker, som giver os en anmeldelse og er uenige med den måde, vi gør det på, eller bare synes, at vi er nogle mordere. Andre gange er det nogen, der gemmer sig bag tomme profiler, hvor der måske er en dyreaktivistbevægelse, som administrerer flere profiler, hvor de giver enstjernede anmeldelser og nogle gange også afgiver trusler.

I alt har haven modtaget omkring 1000 negative enstjernede ratings efter dissektionen af løven i efterårsferien og den seneste dissektion af den gamle kamel. 

Oversigt

    Oversigt