Odense Zoo får ny hunkamel

Samme dag som den gamle hankamel blev dissekeret, døde moderen til havens kalv. Nu er en ny hun kommet til Odense.

Odense Zoo har fået en ny hunkamel som erstatning for den hun, der uventet døde i sidste uge på samme dag som den meget omtalte dissektion af den gamle hankamel.

- Det kom pludseligt, og derfor spurgte vi ud i vores netværk af zoologiske haver, og så var vi så heldige, at vi kunne få en hunkamel, fortæller Odense Zoos kommunikationschef Rikke Skovlund.

Haven har endnu ikke fået afklaret, hvad hunnen døde af. Havens dyrelæge var i zoo den dag på grund af dissektionen, og han har sendt dyrets organer til obduktion.

Den gamle hankamel, der blev aflivet, da den var blevet aggressiv, og der var mistanke om, at den havde kræft, er der til gengæld ingen planer om at erstatte lige nu.

- Vi har brug for noget selskab til den noget reducerede flok, vi fik, fortæller oplevelseschef Nina Collatz Christensen.

Den døde hun var nemlig mor til havens kalv, og det var et problem.

- Vi gør, hvad vi kan for at den skal overleve, forklarer Nina Collatz Christensen. Blandt andet giver dyrepasserne kalven sutteflaske, hvilket de normalt ikke gør, og sammen med det faktum, at den er begyndt også at indtage fast føde, giver det håb om, at den moderløse kalv vil kunne overleve.

Aflivningen og den efterfølgende dissektion af den gamle hankamel udløste en lang række negative reaktioner fra udlandet, ligesom det før har været tilfældet i lignende sager.

Denne gang skilte sig dog lidt ud ved, at mange af reaktionerne fra udlandet kom i form af systematiske etstjernede anmeldelser på Facebook af haven, hvilket trak den samlede rating ned.

Efter medieomtale af den negative kampagne mod haven, har den fået omkring 1000 positive tilbagemeldinger fra støtter.

Oversigt

    Oversigt