Odense Zoo klar til at vaccinere fugle

Odense Zoo forbereder sig nu til at skulle vaccinere deres fugle mod den farlige fugleinfluenzatype H5N1. Det sker efter, at EU's veterinære komite endelig har givet grønt lys for, at danske zoologiske haver må vaccinere.

Går i gang i næste uge

- Jeg regner med, at vi går i gang med at vaccinere vores fugle en gang i næste uge, siger zoolog Bjarne Klausen i dag til TV 2/Fyn.

Bjarne Klausen er nemlig overbevist om, at fugleinfluenzaen på et eller andet tidspunkt vil ramme Danmark.

Mange af havens 430 fugle har været lukket inde siden efteråret. Dels på grund af vinteren, dels på grund af frygten for fugleinfluenza. Og den lange tid indedøre giver problemer for fuglene, der risikerer sygdom og stress, der i sidste ende kan betyde døden.

Kun pingvinerne slipper

Vaccinationen kan ellers også få konsekvenser for havens udveksling af fugle med andre zoologiske haver. Fuglene danner nemlig antistoffer mod sygdommen, men ved prøver kan haverne ikke se, om det er antistoffer på grund af sygdom eller vaccination. Men den risiko er Odense Zoo altså nu villig til at løbe.

- Hvis vi får lov til at lukke fuglene ud, når de er vaccineret, så vil det være en kæmpe fordel for deres velfærd, forklarer Bjarne Klausen.

Vaccinationen kommer til at foregå med indfangning og sprøjte. Kun pingvinerne lader til at slippe for dyrlægens sprøjte i første omgang, fordi de går inde permanent.

Oversigt

    Oversigt