Odense Zoo rykker ind i gammel silo

Hvis By- og kulturudvalget tirsdag aften siger ja til et forslag om mere liv på Byens Ø, vil Odense Zoo snart rykke ind i den gamle FAF-silo med midlertidige særudstillinger.

Ifølge indstillingen til By- og kulturudvalget skal der skabes mere liv i området på Byens Ø om vinteren. Det skal blandt andet ske gennem en større renovering af den bevaringsværdige FAF-silo. Planen er, at den allerede i vinterferien 2014 skal stå klar til at rumme en stor, midlertidig udstilling med Odense Zoo som vært.

Masser af sommeraktiviteter

Området på Byens Ø har allerede fået tilført en hel række installationer, der skaber liv i området om sommeren.

Blandt andet en parkour-bane, minigolf, multibane, kajak- og kanohotel og beachvolley-baner.

Nu ønsker By- og kulturforvaltningen altså også at skabe liv på øen om vinteren. Ud over Odense Zoo forestiller forvaltningen sig, at Odense Symfoniorkester, Ungdomsskolen og andre kreative foreninger kan få glæde af de renoverede lokaler.

Renovering for 19,3 millioner

Hvis by- og kulturforvaltningen godkender planen for renoveringsarbejdet, vil den samlede løsning, med udstillingslokaler, nye parkeringspladser og en ny gangbro over bassin 2, koster kommunen 19,3 millioner kroner.

Kommunen garanterer, at finansieringen af de nye udstillingsfaciliteter ikke kommer til at tage penge fra serviceområderne.

Oversigt

    Oversigt