Odense Zoo udvider igen - her er de nye store planer

Et 500 meter langt system af gangbroer i trætoppene skal give en fantastisk udsigt over Odense Zoo.

Odense Zoo har planer om at udvide endnu en gang - denne gang med en anderledes oplevelse uden for den fynske zoologiske haves område.

Planerne går ud på at lave et 500 meter lang gangbrossystem mellem trækronerne i skoven ved Fruens Bøge, og det skal laves af folkene bag klatreparken Gorilla Park i Svendborg. 

- Det er en hængende konstruktion, vi skal lave mellem træerne, hvor man får mulighed for at bevæge sig fra træ til træ, siger Anders Christian Ulrich, der er direktør i Gorilla Park. 

Zoo-direktør: Sådan bliver turen

Starten af turen skal gå fra bondegårdsområdet i Odense Zoo og gå gennem trækronerne i skoven ved siden af haven, hvor man til sidst på turen kan stå på et plateau med udsigt over området og haven.

Ifølge Odense Zoos direktør, Jens Odgaard Olsson, bliver gåturen i trætoppene lavet for at give gæsterne mere viden om vandets rejse fra en lille bæk til åen og videre op i træerne.

- Turen starter ved Odense Å og vandet, som kommer hele vejen op i de yderste blade på et træs top. Hvis der ikke er noget vand, er der ikke noget liv, siger Jens Odgaard Olsson.

Turen sluttes af på et plateau, hvor det er meningen, at der skal være en god udsigt over den fynske zoologiske have. 

- Zoologisk have er tit en oplevelse, hvor man er nede, og der er nogle, som efterspørger, at man kunne komme op og kigge ud, så derfor har vi prøvet at se, om man ikke kunne lave et plateau, hvor man kigge ud over zoo, når man står oppe i træerne, forklarer zoo-direktøren.

Gangsystemet i træerne bliver lavet med inspiration fra lignende projekter i Tyskland.

Direktør i Odense Zoo
Fotograf: Ken Petersen

Naturfredningsforening: Man skader ikke træerne

I Dansk Naturfredningsforening glæder man sig over det nye projekt.

- Det er skidespændende. Det er helt fantastisk. Det er noget, man ikke gør. Hvem har været oppe i trætoppene og gå? Det er fantastisk. Man vil kunne se og opleve noget, man ikke kan andre steder, siger Kurt Due Johansen, der er formand for Naturfredningsforeningen i Odense.

Han frygter ikke, at det vil skade træerne i Fruens Bøge.

- Det ser ud som om, at man ikke skader træerne. Det er lavet utrolig smart, så det har jeg fuld tillid til, forsikrer han.

Odense Zoo mangler fortsat de sidste formelle tilladelser og godkendelser fra Odense Kommune og er derfor ikke begyndt at købe materialer eller bygge endnu. 

Formand i Dansk Naturfredningsforening i Odense
Fotograf: Ken Petersen

Zoos historie - mange udvidelser gennem 90 år

Odense Zoo åbnede første gang i 1930. De første dyr i haven var to aber, en påfugl, et dådyr, et muldyr, nogle skader og marsvin.

Haven blev udvidet med et tivoli i 1946 på engområdet ved siden af Odense Å. Fyns Tivoli blev solgt fra i 1962. Den gamle tivoligrund blev dog købt tilbage af Odense Zoo i 1994, og den fynske zoologiske have udvidede i første omgang med et afrikansk flod- og savanneområde.

I løbet af de seneste to årtier har haven udvidet ad flere omgange, blandt andet med et nyt anlæg til tigere i 1998, nyt anlæg til chimpanser i 1999,  Oceanium i 2001, nyt anlæg til kæmpeskildpadder i 2006 og et nyt afrikanske savanneområde i 2011.

Hvis alt går vel, håber Odense Zoo, at gangbrossystemet står klar i påsken 2018. 

Sådan kan treetopwalking komme til at se ud i Fruens Bøge.
Sådan kan treetopwalking komme til at se ud i Fruens Bøge.
Foto: Odense Zoo

Oversigt

    Oversigt