Odenseaner kan kalde sig Miss Talent i Sri Lanka

19-årige Isabella Haugaard fra Odense har fået en særlig souvenir med hjem fra Sri Lanka.

Isabella Haugaard går til daglig i gymnasiet på Odense Katedralskole, men 16 dage i februar skiftede hun skoleskemaet ud med skønhedkonkurrencen Miss Tourism i Sri Lanka. 

- Det var meget spændende, fortæller Isabella Haugaard, der er danser og har gået på Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense i 10 år.

Hendes dansetalent har givet hende en helt speciel souvenir med hjem i kufferten. Hun vandt nemlig titlen Miss Talent, der er én af skønhedskonkurrencens priser.

Jeg synes, det er sjovere at vinde for noget, man er god til frem for, at man har en pæn kjole på eller et flot nationalkostume

- Det var egentlig ikke meningen, at jeg ville deltage i talentkonkurrencen. Jeg har en skade og havde ondt i mit ben, og så havde jeg faktisk ikke forbredt nogen koreografi, fortæller Isabella Haugaard og fortsætter:

- Men så på konkurrencedagen, tænkte jeg, ej det kan ikke passe. Så jeg fandt en sang, jeg kendte rigtig godt. Regndans (med gruppen Danseorkestret, red.) . Hvor de også synger om Isabella, og så improviserede jeg en dans.

Isabella Haugaards impulsive dans vakte dommernes interesse, og hun løb altså med titlen som Miss Talent foran de 19 øvrige deltagere.

- Det var rigtig fedt. Det var én af de priser, jeg helst ville vinde, siger Isabella Haugaard og fortsætter:

- Jeg synes, det er sjovere at vinde for noget, man er god til frem for, at man har en pæn kjole på eller et flot nationalkostume.

Kulturoplevelser på programmet

Det er den danske skønhedskonkurrenceorganisationen Queen of Scandinavia, der har sendt Isabella Haugaard afsted til Sri Lanka på en tur, der udover skønhedskonkurrencer også bød på oplevelser af den lokale srilankanske kultur.

- Vi var for eksempel ude og se, hvordan de lokale producerer te, siger Isabella Haugaard og fortsætter:

- Det var meget spændende. Vi var med i en konkurrence, hvor vi skulle se, hvor meget te, vi kunne plukke på 15 minutter. Jeg fik ondt i fingrene efter ti, og de lokale arbejder otte timer i 35 graders varme. Man tænker ikke lige over, hvor meget arbejde, der egentlig ligger bag, når man drikker en kop te, siger hun.

16 dage med piger fra 19 forskellige lande har også givet den 19-årige odenseaner indblik i andre kulturer. Hun har blandt andet delt værelse med en indisk og en kinesisk pige.

-  Det var spændende, men også en øjenåbner. Man ved godt, at folk er religiøse i nogle dele af verden, og at man nogle steder spiser med hænderne, men det der med at opleve det i virkeligheden, det giver noget andet, siger Isabella Haugaard.

Nu er den 19-årige vendt hjem til Odense og til skolebænken - en titel rigere.

- Jeg har fået et beløb på et par tusinde kroner, en stage og selvfølgelig æren, men jeg har også fået en kæmpe oplevelse og lært en masse om forskellige kulturer, slutter Isabella Haugaard.

 

Isabella er skønhedsdronning i Sri Lanka

 

Oversigt

    Oversigt