I det fynske folks tjeneste

Odenseanere i spjældet for afpresning

To mænd på 18 og 19 år er varetægtsfængslet for trusler og afpresning.

Retten i Odense har sidst tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet to mænd fra Odense på henholdsvis 18 og 19 år.

Den yngste blev fængslet i 4 uger og den ældste i 2 uger.

De nægter sig begge skyldige, men retten mente, at der var begrundet mistanke om, at de mandag eftermiddag sammen havde truet to jævnaldrene mænd til at køre med i en bil til Rosengårdscenteret.

Her blev de to ofre blev sat til at købe mobiltelefoner til de sigtede. Truslerne var verbale og understreget af, at de sigtede havde medbragt en kniv.

De sigtede havde idømt ofrene en "dummebøde" på 5.000 kroner, og det var den, de blev tvunget til at skaffe penge til ved at indkøbe mobiltelefoner, som så formentlig skulle omsættes til kontanter.

Den yngste af de sigtede blev endvidere varetægtsfængslet for røveri i forbindelse med, at han i forlængelse af aktiviteterne i Rosengårdscenteret truede det ene offer til at hæve 1.000 kroner og senere yderligere 2.000 kroner i to hæveautomater.

Endelig blev den yngste sigtede fængslet for overtrædelse af straffelovens § 123 om trusler mod vidner, fordi han til de to ofre havde udtalt noget i retning af, at hvis de politianmeldte hændelsen, ville det blive værst for dem selv.

Fængslingerne skete af hensyn til risikoen for påvirkning af efterforskningen og på grund af risiko for ny tilsvarende kriminalitet.

Begge sigtede er tidligere straffet. Baggrunden for de forskellige fængslingsperioder er, at retten anså den yngste af gerningsmændene for at være den mest aktive.

Begge sigtede kærede fængslingskendelserne til Østre Landsret, og den yngste var så utilfreds med afgørelsen, at han gav sig til at flytte rundt på møblerne i retssalen, hvilket blev standset af de tilstedeværende politifolk.

Ved du noget? Så send os et tip