I det fynske folks tjeneste

Odenseansk biotek-firma købt af norsk industrigigant

Der bliver nok at lave for det odenseanske biotekfirma

Det odenseanske biotekfirma Krill A/S er blevet købt af den norske biotek- og ingrediensselskab Aker BioMarine ASA, der er værdisat til over fem milliarder norske kroner.

Udvinder fiskeolie

Det er det fynske selskabs nye og revolutionerende proces til udvinding af fiskeolier, der har vakt den norske gigants interesse.

Krill A/S har lavet en produktionsproces, der betyder, at udvundet fiskeolie fra den lille rejeart Krill kan bruges til at lave medicin.

Krill findes i enorme mængder i Antarktis og firmaets tests af krillolies effekt på forebyggelse af blodpropper har vist sig at være succesfulde.

- Krillolie er et godt bud på et kosttilskud og et naturlægemiddel, der om få år kan bryde igennem som et egentlig lægemiddel. Krill A/S? resultater og patenter er derfor af stor interesse for os, siger Helge Midttun, der er koncerndirektør i Aker BioMarine.

Et skoleeksempel

Salget af Krill A/S er et skoleeksempel på den fynske satsning på bioteknologi. Firmaet Krill A/S er nemlig udsprunget af forskning på Syddansk Universitet.

Det blev stiftet i 2004 og i 2006 indtrådte Science Ventures Denmark A/S som investor og medejer af firmaet.

Science Ventures Denmark A/S er landets første universitetsstiftede virksomhed med fokus på salg af opfindelser og pantenter.

Køberen af Krill A/S - Aker BioMarine ASA - skal efter planen noteres på Oslo Børs i 2007.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.