I det fynske folks tjeneste

Odenses letbane får statspenge

Nu ligger det endelig fast. Odense får statspenge til etablering af en letbane. Det står klart, efter at regeringen har indgået finanslov for 2014 med Venstre og Konservative.

Af Finansministeriets hjemmeside fremgår det, at det er aftalt at afsætte 1,5 milliarder kroner frem til 2017 til grøn omstilling, en naturfond og altså tilskud til Odense letbane.

Det er de 443 millioner, der bruges til statsligt tilskud til anlæg af en ny letbane i Odense. Pengene er afsat i årene 2015-17. Af aftaleteksten fremgår det, at partierne er enige om i alt at afsætte 1,1 mia. kroner til letbanen i årene fra 2015-2020.

De samlede anlægsinvesteringer i Odense løber op i 2,4 mia. kroner.

Flere fynske politikere er hurtigt ude med begejstringen over letbanepengene.

På sin facebook-profil skriver den konservative Mai Henriksen tirsdag aften: "Statstilskud til etablering af letbane i Odense. Det er en god dag for fynboerne".

Venstres Jakob Ellemann-Jensen kalder det for en "godtepose" til Odense, og socialdemokraten Trine Bramsen skriver: "Er tilfreds med finanslovsaftale som bl.a. prioriterer ældre og letbane i Odense. Men hvor ærgerligt, at en rød finanslov skulle indgås med blå."

I et nyhedsbrev til de socialdemokratiske medlemmer fremhæver finansminister Bjarne Corydon også punktet med etablering af letbane i Odense.

Anker Boye jubler

Også Odenses borgmester kan ikke holde glæden tilbage på de sociale medier.

På facebook skriver han "1,1 mia. Det er historisk".

Konservative Mai Henriksen mener, at æren for, at det lykkes at få penge til letbane skal tilfalde mange.

- Både fynske folketingsmedlemmer såvel som fynske borgmestre har arbejdet for at skaffe den opbakning, og det er nu lykkes. Dette viser, at det betaler sig, at fynskvalgte politikere står sammen, siger hun.

Ved du noget? Så send os et tip