I det fynske folks tjeneste

Odenses Mr. McDonald’s sælger sine sidste restauranter

Det startede med en kontrakt på bagsiden af en dækkeserviet. Nu er en epoke slut. Ernst Kier sælger sine tre sidste McDonald’s-restauranter.

Ernst Kier har drevet McDonald’s-restauranter i Odense i en menneskealder. Nu er det slut. Til juni sælger han sine tre sidste. Foto: PR-foto

- Ernst er jo Mr. McDonald’s her i Odense, og den måde, han har drevet sine restauranter, er for mig meget inspirerende og et eksempel til efterlevelse.

Sådan lyder skudsmålet fra 38-årige Jeppe Seerup. I 2015 købte han Ernst Kiers to McDonald’s-restauranter i henholdsvis Rosengaardscenteret og Tarup Centret for at blive franchisetager der. 

For i løbet af samtalen vendte de resolut en dækkeserviet på bordet om og skrev en kontrakt lige der på bagsiden af den.

Fra artiklen.

Nu har han netop købt Ernst Kiers sidste tre restauranter. Dermed er en epoke i Odenses fastfood-historie endegyldigt slut.

Den tog sin begyndelse for næsten 36 år siden, da Ernst Kier blev franchisetager i sin første McDonald’s-restaurant.

Begyndte på kro i Odense

Aftalen om overtagelsen af sin første restaurant indgik Ernst Kier med to amerikanere på Den Gamle Kro i Odense.

Og de kunne åbenbart lide, hvad de så, de to amerikanere, for i løbet af samtalen vendte de resolut en dækkeserviet på bordet om og skrev en kontrakt lige der på bagsiden af den.

Og så var Ernst Kier ellers i gang. Det er næsten 36 år siden.

1. juni overtager Jeppe Seerup, som allerede driver fem restauranter og har ni års erfaring som franchisetager, Ernst Kiers sidste restauranter.

For Ernst Kier er tid og køber gået op i en højere enhed.

- Jeg glæder mig over, at det er Jeppe Seerup, der køber mine tre restauranter. Jeppe er en ung mand i sin bedste alder, og med den rivende, spændende og positive udvikling, der sker for McDonald’s i disse år, så er jeg sikker på, at Jeppe er den rette til at drive de tre restauranter godt videre, siger Ernst Kier.

Ny ejer bor i Kolding

Salget drejer sig om restauranterne på Kongensgade, Odense Banegård og Svendborgvej.

Køber Jeppe Seerup bor i Kolding med sin kone Kamilla og deres to børn. 

Ernst Kier er en velkendt figur i det Odenseanske erhvervsliv. Han ejer ud over sine restauranter en række ejendomme.

Han er gift med Vivi Kier, som tidligere sad i Folketinget for Konservative.