Odenses ny borgmester: - Jeg vil lytte

Peter Rahbæk Juel overtog borgmesterkæden fra Anker Boye på årets sidste byrådsmøde i Odense.

Der var ingen konkrete udmeldinger om ændringer eller nye tiltag fra Odenses nyslåede borgmester, da Peter Rahbæk Juel (S) for første gang i sit politiske liv tonede frem på tv med en borgmesterkæde om halsen.

quote Jeg vil lytte, jeg være dedikeret til opgaven og stå fast der, hvor tingene er vigtige for Odense.

Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense fra årsskiftet

Det nærmeste man kom var en udmelding om, at også han vil fortsætte kampen for at få ledigheden i Odense ned.

- Jeg vil nå nogen resultater, ikke mindst for de mennesker i Odense, der har brug for et stærkt fællesskab - her tænker især på børnene, på de ældre. 

- Og så skal vi have flere ledige ind i alle de job der bliver skabt, sagde Peter Rahbæk Juel og lagde sig dermed i halen på det tiltag som den tidligere socialdemokratiske skatteminister og formand for Beskæftigelsesrådet, Carsten Koch, skal lede.

For et par uger siden blev han sat i spidsen for en såkaldt task force, som ikke kun skal være hurtigtarbejdende, men som også skal udarbejde konkrete forslag, der skal sikre den størst mulige vækstskabelse i Odense - i dag og i fremtiden.

Viceborgmester Brian Dybro (SF) overrakte Anker Boye (S) blomster efter byrådet officielt havde godkendt, at Peter Rahbæk Juel overtager borgmesterposten i Odense.
Viceborgmester Brian Dybro (SF) overrakte Anker Boye (S) blomster efter byrådet officielt havde godkendt, at Peter Rahbæk Juel overtager borgmesterposten i Odense.

Task Forcen skal til april komme med anbefalinger for, hvordan ledigheden i Odense kommer ned på landsgennemsnittet eller under. 

Peter Rahbæk Juel understregede i interviewet, at han ikke ville skabe revolutioner når han officielt sætter sig i borgmesterstolen fra årsskiftet.

- Jeg skal finde min måde, at være borgmester på. Jeg vil lytte, jeg være dedikeret til opgaven og stå fast der, hvor tingene er vigtige for Odense.

Borgmester Anker Boye overdrog borgmsterkæden onsdag aften på årets sidste byrådsmøde, Her sagde et flertal i byrådet formelt ja til den afgående socialdemokratiske borgmesters anmodning om at lade Peter Rahbæk Juel afløse ham som borgmester for landets tredje største by.

 

Oversigt

    Oversigt