I det fynske folks tjeneste

Odenses pavillon åbnet i Shanghai

EXPO 2010 i Shanghai er i gang, og samtidig har Odense slået dørene op til 6 måneders fortælling om Odense med cyklen i centrum.

EXPO 2010 i Shanghai er i gang, og samtidig har Odense slået dørene op til 6 måneders fortælling om Odense med cyklen i centrum.

Lørdag 1. maj 2010 åbnede Odense sin pavillon på EXPO 2010 for alverdens besøgende.

Otte guider vil de næste seks måneder byde velkommen, og fortælle Odenses mange eventyr inden for cykling, miljø, bæredygtighed og innovation i udstillingen, som har H. C. Andersens papirklip "Solansigtet" som vartegn.

Guider er på plads

- Vores cykelsti på 150 meter er blevet en kæmpe succes, og det gælder om at holde tungen lige i munden, når man skal holde styr på de mange ivrige kinesere, der gerne vil prøve en af vores mange forskellige cykler, fortæller Lise Andersen, en af Odense guider på EXPO.

Lise Andersen fra Assens er en af Odenses guider, og hun fortæller fra Shanghai, at de nu er ved at være på plads.

- Vi har nu åbnet pavillonen. Vi har haft meget travlt siden vi kom, og alle har skullet samarbejde for at få standen op at køre. Det har været organiseret kaos, men nu, et par dage efter åbningen, begynder detaljerne så småt at falde på plads med vagtplaner, arbejdsopgaver, håndtering af pressen, indkøb osv, fortæller Lise Andersen til TV2/FYN.

Cykelsti er en succes

Pavillonen har været klar siden midt i april, og har allerede vakt stor interesse hos kineserne, som er meget interesseret i at høre om cyklen, og hvilke erfaringer Odense har gjort med at fremme cyklisme.

Og så kan de prøve en dansk cykelsti for at få en fornemmelse af forholdene for cyklister i Odense.

- Vores cykelsti på 150 meter er blevet en kæmpe succes, og det gælder om at holde tungen lige i munden, når man skal holde styr på de mange ivrige kinesere, der gerne vil prøve en af vores mange forskellige cykler, fortæller Lise Andersen, en af Odenses 8 guider på EXPO.

Kina i Odense

Mens Odense er i Kina med udstillingen, kommer Kina til Odense. Den 4. juni åbner EXPO Odense en udstilling, som i ord og billeder vil fortælle odenseanerne om verdensudstillingen, og om hvordan vi præsenterer Odense i Kina.

Udstillingen åbner præcis to år efter, at Odense fik den første henvendelse om at deltage på verdensudstillingen. Udstillingen foregår i Rådhushallen, hvor SDE bygger en pavillon på næsten 500 m2 svarende til den, der står i Kina.

www.expo.odense.dk