I det fynske folks tjeneste

Odenses venskabsby i Japan bag Tommeliseopsætning

Fra den 19.april kan japanske børn i Odenses venskabsby Funabashi høre eventyret om Tommelise, mens de befinder sig midt i hendes eget univers med muldvarpebo og det hele.

-

Fra den 19.april kan japanske børn i Odenses venskabsby Funabashi høre eventyret om Tommelise, mens de befinder sig midt i hendes eget univers med muldvarpebo og det hele.

Tommelises fortryllede verden er nemlig blevet opbygget i H.C. Andersen Parken i Funabashi med hjælp og inspiration af børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense.

I over en måned har en håndfuld medarbejdere tilknyttet Fyrtøjet i Odense været i Funabashi for at opbygge \"Tommelises fortryllede verden\" og for at instruere japanerne i Fyrtøjets særlige måde at formidle H.C. Andersens eventyr på. Det er blandt andet skuespilleren Pia Gredal, som har oplært seks japanske medarbejdere, mens scenografen Frands Christiansen har opbygget hele scenografien i et hjørne af Crea Studio i H.C. Andersen Parken sammen med et par håndværkere. Desuden er mere end 60 kostumer blev sendt til Japan, så børnene kan være klædt ud og sminket som Tommelise, muldvarpen, musen eller én af de andre figurer, mens de spiller teater, leger, tegner eller hører eventyr.

Hele det nye børnekulturtilbud efter dansk forbillede åbnes officielt den 19. april, hvor kronprinsesse Mary officielt indvier Tommelises eventyrlige verden.

H.C. Andersen til Japan Ideen om at eksportere Tommelise til Japan kom fra generelsekretær Lars Seeberg fra H.C. Andersen 2005, og på hans initiativ rejste Fyrtøjets bestyrelsesformand Conny Stolberg-Rohr og børnekulturhusets daglige leder Ulla Englich til Funabashi for at bane vejen for projektet i august 2004.
-Vi havde en drøm at få eksporteret H. C. Andersens eventyr i form af en eventyrlig scenografi, undervisning i at arbejde med H. C. Andersens eventyr i relation til børn m.m. til H. C. Andersen Parken i Funabashi, og som i et rigtigt eventyr er det nu lykkedes, siger Fyrtøjets daglige leder

Fyrtøjet i Hans Jensens Stræde i Odense er et levende, aktivt kulturtilbud til børn i alle aldre. Gennem drama, fortælling, billedarbejde og musik får børnene i Fyrtøjet mulighed for at stifte bekendtskab med H.C. Andersens eventyr.