I det fynske folks tjeneste

Økologiske landmænd inviterer på gårdbesøg og smagsprøver

Foto: Preben Madsen, Scanpix

I weekenden kan du gå på opdagelse hos seks økologiske landmænd, når der holdes Økologisk Høstmarked.

Fynboerne køber mere og mere økologi, og lørdag og søndag kan man opleve produktionen af økologiske varer helt tæt på, når økologiske landmænd rundt omkring på Fyn inviterer indenfor. 

Økologisk Høstmarked finder sted i hele landet, men seks gårde på Fyn og Langeland byder de nysgerrige ind på smagsprøver. På Nørremadegaard i Kerteminde kan man blandt andet opleve madens rejse fra jord til bord. Kokke fra restaurant Gastroteket i Odense kommer og tilbereder gårdens øko-råvarer til et to-retters frokostmåltid i det grønne. 

Læs også Økologi bliver billigere - og salget stiger

Man kan også tage en tur i Nørremadegaards plantage, klappe grisene, deltage i høstgudstjeneste søndag eller besøge gårdbutikken. Nabogården Westergaards planteskole holder også Økologisk Høstmarked.

Den økologiske andel af dagligvareindkøbet på Fyn

2011 = 3,9%
2012 = 4,5 %
2013 = 4,9 %
2014 = 6,3 %
2015 = 7,0 %

Kilde: Økologisk Landsforening, http://okologi.dk/media/1074147/oekologisk-markedsnotat-2016.pdf, side 21

Verningelund ved Tommerup åbner for første gang dørene under høstmarkedet.  De har Fyns største økologiske malkekvægsbesætning bestående af 250 jerseykøer. Her kan du smage øko-mælken, opleve når Løgismose ryger ægte fynsk rygeost og være med til at fodre gårdens grise, geder, får og lama. 

Ved du noget? Så send os et tip