Øl, musik, festivalstemning og så lige et triatlon oveni

Triatlon i en særlig festivaludgave kommer på programmet, når Tinderbox for tredje gang løber af stablen til sommer i Tusindårskoven i Odense.

Normalt er det nok ikke lige ekstremløb, man forbinder med en festival, men til sommer er det netop den kombination, man kan opleve på musikfestivalen Tinderbox.

Og det er festivalens gæster, der får mulighed for at deltage i løbet, inden de kan smutte videre og se Lukas Graham, Phlake eller måske Kim Larsen på en af festivallens scener. 

Det er ikke et normalt trialtlon, men et specialudviklet Tinderbox Triathlon, der løber af stablen i Tusindårsskoven. Deltagerne i løbet skal svømme 50 meter, cykle 500 meter og løbe 100 meter. Den, der når først i mål, vinder titlen som Tinderbox Triatlon-champ. 

Sådan lyder udfordringen til de 20 til 30 festivalgæster, som får lov at deltage i løbet, der er arrangeret af Sport Event Fyn, Dansk Triatlon Forbund og Tinderbox. 

- Vi glæder os til at kåre to Tinderbox-mestre i triatlon. Vi er sikre på, at deltagerne vil gå op i det med stor begejstring – og vinderambitioner – og så tror vi da på, at publikum engageret vil følge og gøre det til en underholdende start på festivalen. Vores ambition er, at det bliver endnu en Tinderbox-tradition, som får deltagerne til at komme tilbage og være med år efter år; specielt vinderne, der skal forsvare deres titel,” siger Tinderbox' pressetalsmand, Morten Hopballe, i en pressemeddelse.

quote Tinderbox og triatlon har måske ikke umiddelbart så meget til fælles, men så alligevel.

Ulrich Ammundsen, eventchef, Multisport Festival 2018.

Forfest til triatlonfestival

Sport Event Fyn og Dansk Triatlon Forbund, der står bag Tinderbox Triathlon, skal sammen med Sport Event Denmark og kommunerne Odense, Svendborg og Middelfart i sommeren 2018 være værter for en kæmpe, international triatlon-festival. Festivalen kommer blandt andet til at bestå af intet mindre end fire verdensmesterskaber.

- Vi glæder os over, at to af de helt store events på Fyn de kommende år kan gå hånd i hånd ved Tinderbox Triathlon, siger eventchef for ITU Multisport Festival 2018, Ulrich Ammundsen, og tilføjer:

- Tinderbox og triatlon har måske ikke umiddelbart så meget til fælles, men så alligevel. Ved Multisport Festival i 2018 er det tanken at skabe et fælleskab omkring triatlon, hvor alle kan være med. Det får vi en enestående chance for at fortælle i forbindelse med Tinderbox Triathlon, hvor der løbes, cykles og svømmes på meget korte distancer i en ramme, der i den grad emmer af fællesskabsfølelse. Det skulle gerne være en stemning, vi også er i stand til at skabe ved den rigtige triatlonfestival.

Ekstra udfordringer til festivaltriatleter

Tinderbox Triathlon bliver afviklet, inden musikprogrammet begynder. Selvom distancerne er markant kortere, end ved et almindeligt triatlon, skal deltagerne ikke regne med, at det bliver helt uden udfordringer.

- Vi udvikler lige nu på de ”benspænd”, vi vil udsætte deltagerne for. Måske skal de svømme i en festival-t-shirt, de skal formentlig cykle på kommunens bycykler, og så er det heller ikke utænkeligt, at de på løbedistancen møder en forhindring eller to, siger Morten Hopballe, Tinderbox pressetalsmand.

Man skal have en partoutbillet til festivalen for at deltage i triatlon-eventen. 

Få overblikket over Tinderbox 2017 på ét minut herunder:

 

Oversigt

    Oversigt