I det fynske folks tjeneste

Ønske: Militærhistorisk museum skal hjem til kasernen

Fyns Militærhistoriske Museum præsenterede mandag By- og Kulturrådmand Jane Jegind for deres ønske om en ny placering af museet. Museets lejemål er opsagt fra årsskiftet, og det haster med at finde en ny placering.

Foto: arkiv

Odense Militærhistoriske Museum står nu foran at skulle finde dets fjerde adresse på bare tyve år.

For kun et år siden, den 13. august 2016, kunne Fyns Militærhistoriske Museum byde velkommen til de besøgende på museets nuværende adresse i Dannebrogsgade 1 i Odense.

Det skete med pomp, pragt og hornorkester, som det hør sig og bør.

Men kort før sommer fik museet den triste besked om, at deres lejeaftale var opsagt. Bygningen skal rives ned for at give plads til et nyt hovedsæde for Nordfyns Bank.

Læs også S: Militærhistorisk museum skal hjem til kasernen

Mandag formiddag mødtes Fyns Militærhistoriske Museum med By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V), og her fremlagde museets formand Lars Neumann ønsket til en ny placering.

- Det er vores helt store ønske, at vi kan flytte ind i den nedlagte kaserne på Søndre Boulevard, fortæller Lars Neumann.

Har tidligere ligget på kasernen

Dermed er museet på linje med Socialdemokraterne i Odense Byråd. Søndag sagde Socialdemokraternes gruppeformand, Anders W. Berthelsen, at museet bør vende hjem igen, nemlig til det gamle kaserneområde.

Læs også Odense Kaserne lukker aligevel

- Et militærhistorisk museum hører naturligt hjemme i området ved Søndre Boulevard, hvor Odense jo havde sin kaserne, siger Socialdemokraternes gruppeformand, Anders W. Berthelsen.

Indtil år 2002 lå museet oppe under loftet på netop den gamle kaserne, da den blev overtaget af Hunderupskolen. Dernæst rykkede det ud til Kragsbjerggård bag ved byens vandrehjem, der siden opsagde aftalen, da de skulle udvide. Sidste år rykkede museet så ind i en grå bygning på Danneborgsgade.

Tog positivt imod forslaget

By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) tog positivt imod ønsket om en ny adresse, fortæller museets formand Lars Neumann

- Rådmanden vil nu tage forslaget med videre i den politiske proces, og vi skal nu i gang med at udarbejde et projektforslag til ombygning af den gamle kaserne, fortæller Lars Neumann.

Læs også Militærmuseum klar til kamp fra ny base

Hvis der bliver truffet en politisk beslutning om, at Fyns Militærhistoriske Museum kan flytte ind i den gamle kaserne, vil det kræve en del ombygning.

- Det er en gammel kontorbygning, og der skal nok fjernes en del skillevægge. Og vi skal se på adgangsforholdene, og om der skal opsættes en elevator, fortæller Lars Neumann.

Fyns Militærhistoriske Museum skal nu også i gang med at søge forskellige fonde om penge til det nye museum.