I det fynske folks tjeneste

Ørbæk Marked årgang 117 åbner

Fredag åbner det traditionsrige Ørbæk Marked, hvor der er mulighed for at gøre en god handel.

00:45

1 af 2

Omkring 400 kræmmere, tivoli og anden underholdning ventes at tiltrække mere end 100.000 gæster til Ørbæk Marked i løbet af den kommende weekend - alt efter hvordan vejret arter sig.

- Vi har tjekket vejrudsigterne jævnligt, men de ændrer sig fra time til time, så nu kigger vi op i himlen og håber, at vejret er med os, siger formanden for Ørbæk Marked, Christian Alexandersen..

Han tilføjer, at folk generelt ikke lader sig afskrække af regnvejr:

- Folk kommer for at få hele oplevelsen, og det vil de gerne, selvom de måske skal have gummistøvler og regntøj på. Bare det ikke regner fra morgenstunden, skal det nok gå, siger han.

Christian Alexandersen siger, at markedet forsøger at udvikle og forny sig i respekt for traditionerne, men det er ifølge ham ikke den største udfordring:

- Vi oplever stigende krav fra myndighederne for at få lov til at holde marked. Det er en lang proces. Hertil kommer, at kommunerne laver flere og flere arrangementer, der øger konkurrencen om folks opmærksomhed. Og det bliver sværere og sværere at få frivillige til at lave det uundværlige, store arbejde, der skal gøres. Men det gælder jo mange steder - for eksempel også på Nyborg Voldspil, siger han.

Ørbæk Marked opstod omkring år 1900, hvor det nævnes i almanakken for landbrug som et  marked for heste, køer, får og geder. 

Markedet har ligget flere forskellige steder i Ørbæk gennem tiderne, men har de senere år holdt til på en lejet mark ved Svendborgvej.

På et tidspunkt sygnede markedet hen, men blev genoplivet i 1980 af Ørbæk Borgerforening.

02:55

Interview med formand for Ørbæk Marked, Christian Alexandersen

Luk video