Ørn til alle

Der var lovet ørn til alle, da Dansk Ornitologisk Forening, DOF, søndag formiddag inviterede til Ørnens Dag på Stige Ø ved Odense.

For 11. år i træk havde danske fugleentusiaster og andre interesserede mulighed for at se Danmarks største rovfugl, den store havørn. 

Og der var lovet ørn til alle, som de siger i fuglekiggerkredse.

For om vinteren er der rigtig gode muligheder for at opleve det store vingesus over det meste af landet. De prægtige ørne trives nemlig i det danske vinterlandskab.

Det er Dansk Ornitologisk Forenings frivillige rovfuglefolk, der står bag arrangementet, hvor interesserede får mulighed for at komme helt tæt på havørnen gennem kikkert og teleskop, og ikke mindst lære om havørnens spændende adfærd og biologi.

Desværre lod ørnene vente på sig undervejs.

 

- De ved jo ikke, at det er ørnens dag i dag, så de skal komme her forbi. Så det kunne være rigtig godt, hvis vi kunne informere dem om, at lige nu har vi faktisk brug for, at de kommer forbi, siger amatørornitolog Kaj Larsen fra Frøbjerg.

I alt var omkring 100 fugleinteresserede mødt op til arrangementet på Stige Ø.

Og ja, der var ørn. Men desværre var de ganske langt væk fra samlingsstedet for arrangementet, så det var kun de med kikkerter, der for alvor fik ørn på denne søndag. 

I dag var det Ørnens Dag og hundredvis af fynboer håbede at få et glimt af den flyvende dør

 

Oversigt

    Oversigt