I det fynske folks tjeneste

Østjyske bandemedlemmer sendes til Fyn

Der er pres på de østjyske arresthuse i øjeblikket, og det betyder, at fængslede bandemedlemmer fra Østjylland sidder i varetægt rundt om i hele landet blandt andet i Nyborg.

De seneste måneder har der været masser af varetægtsfængslinger i forbindelse med bandekonflikten i det vestlige Aarhus. Det giver politiet og Kriminalforsorgen store udfordringer med at finde pladser til bandemedlemmerne.

Det skriver DR Østjylland.

- Vi er jo helt pakket til bristepunktet. Jeg har ikke set tidligere, at der har været så stort behov for arresthus-pladser, fortæller tillidsrepræsentant i Aarhus Arrest Jens Vigh til DR Østjylland.

Det er ikke kun trængsel i arresthusene, der giver udfordringer.

Det er nemlig et større puslespil at få placeret bandemedlemmer de rigtige steder. Hvis to bandemedlemmer fra konkurrerende grupperinger kommer på gårdtur sammen eller ender som cellekammerater, kan der hurtigt opstå ballade, fortæller Jens Vigh.

- Hvis vi er uheldige, kan vi ende i nogen voldsomme slagsmål. De sparer jo ikke på noget som helst, siger han.

Og det er både farligt for de indsatte og de ansatte. Derfor lægger Kriminalforsorgen mange kræfter i at finde pladser andre steder end Aarhus Arrest, fortæller sikkerhedschef i Kriminalforsorgen Lars Richardy.

- Nyborg og andre steder i Område Syd og Fyn gør et rigtigt godt stykke arbejde for at hjælpe os. Og Sjælland har også budt ind, siger han til DR Østjylland.

Derfor er der lige nu ingen risiko for, at Kriminalforsorgen ikke har nogen steder at gøre af bandemedlemmerne, forsikrer Lars Richardy.