Øvelse: Stor ulykke på Storebælt

Natten til søndag bliver der gennemført en stor øvelse på Storebælt. Ved øvelsen er et persontog og et godstog kørt sammen.

I alt 600 personer deltager i den stort anlagte øvelse, der er en såkaldt fuldskalaøvelse.

Politi, redningsmandskab og Storebæltsforbindelsen vil afprøve det beredskab, der skal sættes ind, hvis en alvorlig ulykke skulle ramme Vestbroen.

- Målet med øvelsen er at teste, hvordan vores beredskab fungerer, så vi hele tiden kan være skarpe og sætte ind med den rigtige hjælp, hvis ulykken en dag skulle ske. Kun hvis vi øver os jævnligt, kan vi yde den rigtige hjælp i en skarp situation, siger politiinspektør Lisbeth Fried fra Fyns Politi.

Målet et at træne brug af nyt udstyr og evakuering af tilskadekomne fra jernbanesporet.

- En ulykke på Vestbroen er vanskelig at håndtere og kræver masser af specialudstyr og specialviden. Broen er stærkt trafikeret, og samtidig kan vejrforholdene besværliggøre redningsarbejdet.  Når vi øver os, lærer vi nye, vigtige detaljer, som forbedrer vores beredskab og styrker samarbejdet mellem myndighederne, siger Lisbeth Fried.

Vil påvirke trafikken

Øvelsen er planlagt til at fore få mellem klokken 2 og klokken 6 natten til søndag, så den generer togtrafikken og bilisterne mindst muligt.

Men under øvelsen vil begge jernbanespor være lukkede, og motorvejen vil kun være åben i et spor i hver retning. Derfor vil trafikken mod Fyn under øvelsen blive ledt over i det sydlige spor på Vestbroen. Fra lørdag aften klokken 22.30 til søndag morgen klokken 7.30 vil der være dobbeltrettet trafik med hastighedsbegrænsning på 80 km/t på Vestbroen. Overhaling vil ikke være tilladt.

Holder årlige øvelser på Storebæltsforbindelsen

Der bliver afholdt øvelser hvert år på Storebæltforbindelsen. De foregår skiftevis i tunnelen og på Vestbroen.

I øvelserne deltager politi, redningsberedskab og sygehusberedskab fra begge sider af Storebælt samt Banedanmark, DSB og A/S Storebælt, Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet. Når øvelsen foregår på Vestbroen, er det Fyns Politi, der står for den koordinerende ledelse. 

 

Natten til søndag bliver der gennemført en stor øvelse på Storebælt. Ved øvelsen er et persontog og et godstog kørt sammen.

 

 

Oversigt

    Oversigt