Offer for justitsmord står frem

Han blev udpeget som gerningsmand til et røveri for ni år siden og sendt halvandet år i fængsel. Men røveriet fandt aldrig sted og var én af de mange løgne som en 35-årig mand fra Skårup har stået bag.

Claes Toft Rasmussen har i mange år kæmpet med stofmisbrug og masser af modgang. I 2004 blev han idømt halvandet års fængsel for et røveri han aldrig havde begået.

Men i februar blev Claes Toft Rasmussen pludelig ringet op af politiet med den gode nyhed om, at manden fra Skårup har indrømmet at røveriet var opdigtet.

- Jeg kunne mærke det med det samme - er det rigtigt? Tror de på mig?, siger Claes Toft Rasmussen, da han endelig fik medhold i, at han var blevet smidt i fængsel uden grund.

I aften står Claes Toft Rasmussen frem i Station 2 på TV2 og fortæller, hvordan det føltes at blive sendt halvandet år bag tremmer velvidende, at han var uskyldig.

I 2004 blev han først i byretten og siden hen i landsretten kendt skyldig i et røveri mod den 35-årige mand fra Skårup. Han nægtede sig skyldig, og nu har han endelig fået ret.

- Den følelse er meget svær at forklare, det er virkelig ubeskriveligt. Det var en lettelse, siger han til station 2.

Se Claes Toft Rasmussens historie i Stations 2 på TV2 mandag klokken 20.50.

Læs mere på nyhederne.tv2.dk

Oversigt

    Oversigt