I det fynske folks tjeneste

Officielt: Odense Håndbold henter endnu en landsholdsspiller

Odense Håndbold har onsdag eftermiddag som ventet præsenteret landsholdsspilleren Mie Højlund som ny spiller i den kommende sæson.

Foto: Morten Urup Skov

Oprustningen fortsætter for Odense Håndbold.

I går præsenterede klubben landsholdsanfører Stine Jørgensen som ny spiller i den kommende sæson, og i dag kunne klubben så præsentere endnu en dansk landsholdsspiller.

Som ventet var det playmakeren Mie Højlund fra Randers, der var omdrejningspunktet på dagens pressemøde. Det 19-årige stortalent, der netop har fået sin landsholdsdebut, tiltræder til sommer på en flerårig kontrakt. 

Mie Højlund skifter til Odense Håndbold fra Randers HK, hvor hun har spillet siden 2013.

- Ulrik (Kirkely, assistenttræner i Odense Håndbold, red.) og jeg er privilegerede ved at vi har fået carte blanche til at gå ud og håndplukke de spillere, vi gerne vil have til vores hold. Vi har fra dag ét haft Mie øverst på vores liste over de spillere, vi gerne ville arbejde med, fordi Mie er et kæmpe, kæmpe talent, sagde cheftræner Jan Pytlick på dagens pressemøde.

- Mie er kun 19 år, hun er verdensmester her fra i sommer. Hun har prøvet rigtig meget, men er som sagt kun 19 år - og er alligevel en rutineret spiller, fordi det er tredje sæson, Mie spiller i Håndboldligaen. Så vi får også en ung spiller, som har meget drive og gåpåmod, og stadig er i en fase hvor hun skal udvikle sig rigtig meget, men stadig med noget erfaring. Og det har vi gået efter, sagde den tidligere landstræner.

Den 19-årige Randerspige ser frem til de nye fynske udfordringer.

- Jeg glæder mig rigtig, rigtig meget over det her samarbejde med Odense, og glæder mig til at komme i gang. Det har været vigtigt for mig at finde en klub, hvor jeg kan udvikle mig mest muligt fremadrettet, og der føler jeg, at Odense er klubben, der kan stå for det. Så jeg glæder mig til at udvikle mig under så dygtige trænere, siger Mie Højlund.

Mie Højlund spiller sæsonen færdig for Randers HK og skifter til Odense Håndbold til sommer.