I det fynske folks tjeneste

Ofre for knivdrama er fortsat i bedring

De tre hospitalsansatte fra OUH, der blev ofre for en psykisk syg mands knivstikkeri fredag, er i bedring.

Det går fremad med de to sygeplejersker og den læge, som blev såret af en 47-årig psykisk syg mands knivstikkeri fredag på Odense Universitetshospital, OUH.

Det oplyser OUH's direktør, Jens Peter Steensen, til Ritzau.

- Alle tre patienter er fortsat stabile, og deres tilstand er i bedring. Der er fortsat en del behandlingsarbejde, siger han.

Direktøren fortæller desuden, at to af patienterne er flyttet ud af den intensive behandling, mens den tredje skal være i det regi et stykke tid endnu.

- Patienterne og deres pårørende har fortsat brug for ro og fred til at komme sig. Men det går fremad, og det går godt med dem, siger Jens Peter Steensen.

Direktørens tavshedspligt tillader ham ikke at komme nærmere ind på, hvilken af de tre medarbejdere, som fortsat skal modtage intensiv behandling.

Der er endnu ikke kommet særlig mange oplysninger ud om den kniv, som den 47-årige brugte, da han stak de tre hospitalsansatte.

Lørdag fortalte manden i retten, at det var "en lille blå kniv", som han havde med hjemmefra i sin taske.

De oplysninger vil politiinspektør Bjarne Sørensen, Fyns Politi, dog ikke bekræfte.

- Foreløbig har vi sikret kniven som bevis i sagen, og den undersøges nu for spor, siger han.

Politiet vil i de kommende dage afhøre en lang række personer for at finde ud af, om gerningsmanden selv har haft kniven med ind på hospitalet, eller om den kan være fundet på afdelingen.

Resultatet af politiets undersøgelser kommer efter planen i løbet af næste uge.

Ifølge ledelsen af Psykiatrien i Region Syddanmark kropsvisiterer man alle patienter og undersøger deres bagage ved ankomsten. Ifølge den 47-åriges journal blev alle disse procedurer fulgt i hans tilfælde.

Ud over politiets tekniske undersøgelser af gerningsstedet, skal Arbejdstilsynet undersøge forholdene på afdelingen mandag.