I det fynske folks tjeneste

Ofre skal slippe for synet af voldsmænd

Det skal være slut med, at ofre for overgreb tvinges til at gå op og ned af voldsmænd, som det er sket på en skole i Svendborg. Det mener Offerrådgivningen.

Det skal være slut med, at ofre for overgreb tvinges til at gå op og ned af voldsmænd, som det er sket på en skole i Svendborg. Det mener Offerrådgivningen.

Først blev en skoledreng i Albertslund nødt til at gå i skole med to ældre drenge, som havde overfaldet ham. Og nu er det kommet frem, at en pige fra Svendborg måtte gå i klasse med en dreng, der er anklaget for at forsøge at tvinge hende til oralsex.

Det vækker bestyrtelse hos den frivillige organisation Offerrådgivningen, der tilbyder hjælp til ofre for forbrydelser og ulykker.

- I det øjeblik skolen godt ved, at volden eller truslerne er begået, så skal gerningsmanden fjernes fra skolen, siger organisationens formand Steen Knudsen.

Ifølge Steen Knudsen er det meget udbredt, at ofre er nødt til at gå op og ned af deres gerningsmænd. Det sker ofte i voldelige ægteskaber og i sager, hvor der er foregået overgreb på arbejdspladser.

Men det kan have alvorlige konsekvenser for ofrene, mener Steen Knudsen.

- Hvis du har været udsat for trusler eller direkte vold, oplever du angst over en periode, indtil den forhåbentlig aftager igen. Men hvis du hele tiden mødes med din gerningsmand bliver den angst værre og værre, siger Steen Knudsen.

Han påpeger, at det også krænker retsfølelsen hos ofrene.

- De oplever, at man tager hensyn til gerningsmanden, som ikke skal skifte skole eller arbejdsplads, tilføjer han.

Han pointerer, at det i sager med skolebørn ikke bør være afgørende, om der er faldet en dom eller ej.

- Børn må godt mærke konsekvensen noget hurtigere, og jeg vil også tro, at de fleste tilfælde er tilståelsessager, siger Steen Knudsen.

Fyns Amts Avis skriver fredag, at Svendborg Kommune lod en 15-årig dreng gå i klasse med et af hans mulige ofre, selv om kommunen godt vidste, at drengen var sigtet og siden tiltalt for at have voldtaget og seksuelt krænket i alt tre piger.

Den 15-årig er tiltalt for at have forsøgt at tvinge klassekammeraten til oralsex tilbage i november sidste år. Han er i dag blevet flyttet til en anden skole.

Ved du noget? Så send os et tip