Og så var der to: Luunbjerg trækker sig ud af borgmesterkampen

Efter politikerne i Kerteminde Kommune har forhandlet om borgmesterposten i siden tirsdag aften, trækker den siddende borgmester sig nu fra kampen.

Hans Luunbjerg er ikke længere med i kampen om, hvem der kan tage borgmesterkæden i Kerteminde Kommune. Det slår han fast torsdag aften, og overlader dermed kampen til Socialdemokratiets Kasper Olesen og Konservatives Klavs Lauridsen. 

- De har vundet valget, og så må det være deres opgave at finde en løsning på, hvem der skal være ny borgmester, siger Hans Luunbjerg.

Både Konservative og Socialdemokratiet fik hver syv mandater ved tirsdagens valg, mens Venstre kun sidder med tre. Alligevel meldte Hans Luunbjerg først ud, at han gik efter at genvinde borgmesterposten. Men det har han nu opgivet af bekymring for konsekvenserne af en smal konstituering.  

-  Ved nærmere eftertanke kan jeg jo se, at det ville blive et smalt flertal, og der er behov for et samarbejdende byråd, som sørger for at løse nogle af de problemer, som Kerteminde Kommune har. Og så kan det ikke løse noget, at det er 13 mod 12, for så bliver det bare fire lange år for Kertemindes borgere, siger han. 

Vil sælge sig dyrt

Lige nu står Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Borgerlisten og Radikale Venstre sammen med 12 mandater, mens Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten til sammen har 10.

I midten står Venstre og Hans Luunbjerg med tre mandater, og kan dermed afgøre, hvem Kertemindes kommende borgmester skal være. 

- Vi vil sælge os selv så dyrt som muligt, så vi har forhandlinger både med den blå og den røde side for at finde ud af, hvor vi får det bedste resultat, fortæller Hans Luunbjerg. 

Se hele interviewet med Hans Luunbjerg herunder. 

 

Torsdag aften holder Socialdemokratiet, Konservative, Dansk Folkeparti, Borgerlisten og Radikale møde for at se, om de kan blive enige om, hvem der skal være borgmester.

Oversigt

    Oversigt