I det fynske folks tjeneste

Øget fysikkerhed

02:05

Fysik- og Kemilærerforeningen vil have sikkerhedskurser til alle, ovenpå ulyken på Søhusskolen i sidste uge. Men Odenses skolechef afventer en undersøgelse fra Arbejdstilsynet, før han vil gøre noget.

1 af 2

Det er aldrig helt uden risici når skoleelever eksperimenterer i fysik- og kemilokalet. Det fik en 15-årig pige fra Søhusskolen i Odense at mærke i sidste uge. Nu efterspøger fysik- og kemilærere sikkerhedskurser.

Sikkerheden i fysiklokalet skal strammes op. Sådan lyder det fra Danmarks Fysik- og Kemilærerforening efter en pige i sidste uge blev forbrændt under en fysikeksamen på Søhusskolen.

- Vi vil gerne have, at der bliver udbudt kurser i sikkerhed, fordi der er ikke et sikkerhedskursus som folk kan tage, siger Anette jensen, landsformand for Fysik- og Kemilærerforeningen.

I dag er det skolelederens ansvar at vurdere, om en lærers sikkerhedsmæssige kendskab til at undervise i fysik og kemi er god nok.

Men Anette Jensen mener, at det bør være et krav, at alle der underviser i fysik og kemi jævnligt skal på sikkerhedskursus.

- Fordi der kan opstå nogle situationer i fysik- og kemilokalet, hvor det er vigtigt at man ved, hvad man skal gøre eller hvad man skal passe på med de forsøg, man laver. Og der er en hel masse omkring kemikalier, som man skal vide. Det er sådan nogle ting, man lærer på et sikkerhedskursus, siger Anette Jensen.

Som det er nu, er lærerne kun på sikkerhedskursus under deres uddannelse på lærerseminariet. Og kun hvis de læser på den naturvidenskabelige linje.

Skolechef afventer rapport fra Arbejdstilsynet

Skolechefen i Odense Kommune afventer Arbejdstilsynets analyse, inden han vil gå yderligere ind i sagen.

- Det kan lyde som et rimeligt forlangende, men jeg tror, det får styrke af, at vi står i en situation, hvor der er sket det her frygtelige uheld. Så hvordan vi opkvalificerer og hvordan vi får dokus på sikkerhed, det vil jeg vente med at formulere en holdning til, siger skolechef Poul Anthoniussen.

Men Anette Jensen ved godt, hvad hun synes, man burde gøre.

- Det ville være rigtig godt, hvis det blev lovpligtigt at man kom på de kurser, så alle fik et sikkerhedskursus, siger hun.

Ved du noget? Så send os et tip