Også onde Facebook-rygter i Odense

Også i Odense er der oprettet en Facebook-side, Odenses hemmeligheder, hvor unge spreder ondsindede rygter om hinanden. En ung pige bliver beskyldt for at have klamydia.

Gymnasieeleven S. fra Odense opdagede, at nogen har skrevet på Facebook-siden, Odenses hemmeligheder, at hun er blevet smittet med klamydia.

Der står også slibrige ting om hendes sexuelle bedrifter.

Men det hele er løgn, siger S.

Hun kunne vælge at trække på skuldrene og glemme det.

Problemet er bare, at dem, der læser på siden, tror, det der står er rigtigt.

- Der var klassekammerater, der vendte sig og spurgte, om det er rigtigt, og nogle drenge stod og fnisede, mens de sagde: der går hende der har klamydia, siger S., som ønsker at være anonym af frygt for yderligere skriverier.

S. er meget ked af det og gik grædende hjem igår, fortæller hun.

Svendborg reagerede

Tirsdag kunne TV 2/FYN fortælle om en tilsvarende side i Svendborg, Svendborgs sande hemmeligheder.

De sexuelle rygter og beskyldninger på den side fik skolelederen på Nymarkskolen, Birgit Villebro til i et brev at advare forældre til skolens børn:

- Vi opfordrer til, at I taler med hinanden i familien om, hvordan I kan have størst mulig glæde og udbytte af at bruge facebook og andre sociale medier på nettet, men også om hvordan man færdes der uden at overskride andres grænser og uden at få overskredet sine egne, skrev hun blandt andet.

Kommunens SSP-medarbejder blev inddraget, blandt andet for at finde frem til, hvem der har lavet siderne.

Og en gruppe unge, der var trætte af de ondsindede indlæg, oprettede en Facebook-side, Luk Svendborgs sande hemmeligheder.

Den onde side blev lukket tirsdag eftermiddag. Det er dog sket før, blot for at siden genopstod senere med et svagt ændret navn.

Oversigt

    Oversigt