I det fynske folks tjeneste

Økologisk bryggeri kaster sig over whisky

Ørbæk Bryggeri på markedet med økologisk Whisky i 2010.

Der er sund whisky på vej til drikfældige feinschmeckere fra det fynske Ørbæk Bryggeri, der nu går i gang med at fremstille den forræderiske drik på samme økologiske vis som bryggeriets øl. Den dårlige nyhed er, at de nye whiskymærker, "Isle of Fionia" og "Fionia Smoked Whisky", først kommer på markedet om tre år.

Bryggeridirektør Niels Rømer oplyser til bladet Økologisk Jordbrug, at han regner med om fem år at lave mere whisky end øl. Da vil produktionen være på mellem 10.000 og 20.000 flasker årligt, skønner bryggeridirektøren.

Ørbæk bryggeri har købt 216 egetønder af den amerikanske whiskyfabrikant, Jack Daniels, og af en spansk sherryfabrikant til at lagre de danske dråber i.