Økonomisk nedtur for sportsklubber

Målet var højere indtjening, men både GOG og OB har brændt fingrene på investeringer uden for sporten

-

Målet var højere indtjening, men både GOG og OB har brændt fingrene på investeringer uden for sporten


Sportklubberne kæmper for højere indtjening

Sportsforretning kombineret med aktiviteter, der intet har at gøre med sport. Den tendens startede fodboldklubben FCK, og mange sportsklubber har siden forsøgt at følge samme model i kampen om højere indtjening - men uden samme succes som FCK.

Håndboldklubben GOG er ikke kun en sportsklub med elitehold på både herre og dame-siden. Virksomheden GOG har forsøgt sig med en isbod og har flere gange været vært ved koncertarrangementer i Gudmehallen, alt sammen i håb om at tjene en ekstra skilling, for at styrke sporten. Men forsøget er gået grueligt galt - klubben har måttet sælge flere store profiler, blandt andet landsholdsspillerne Lene Lund Jensen og Kasper Nielsen. I starten af juni 2005 kom det så frem, at klubben var i økonomisk uføre. Dengang sagde træner Peter Bruun til TV2/ Sporten:
-Det er en konsekvens af, at hvis man ikke kan få økonomien til at hænge sammen, så bliver man nødt til at handle, i stedet for at det hele på et tidspunkt rasler sammen


OB kæmper for sorte tal på bundlinjen

OB er en af de klubber, som også har forsøgt at kopiere FCK-modellen, men indtil videre forgæves. Det gik ellers godt for direktør Kim Brink, der faktisk lavede overskud på ren fodboldforretning. Kronerne fra tilskuer-, sponsor-, tv-, merchandise- og transferindtægter vælter ind, men dønningerne fra Midtfyns Festivalens konkurs giver stadig røde tal på bundlinjen. I år lød underskuddet på to millioner kroner.
-Nu har vi lavet overskud på fodboldforretningen tre år i træk, det vælger vi at hæfte os ved. Vi koncentrerer nu kræfterne på fodboldforretningen, samtidig med at vores nye tribune gerne skal generere nogle flere indtægter fra restaurations- og konferenceaktiviteter, siger Kim Brink til Børsen

Oversigt

    Oversigt