OL-bronze til Axelsen

Badmintonspilleren Viktor Axelsen leverede karrierens hidtil største triumf lørdag ved OL i Rio, da han vandt bronze i herresingle.

I en fremragende bronzekamp tog Viktor Axelsen dansk badmintons anden medalje ved OL.

Badmintontalentet Viktor Axelsen har taget endnu et skridt mod den absolutte verdenstop, efter at han lørdag besejrede den kinesiske legende Lin Dan og sikrede sig OL-bronze med en fornem præstation.

Axelsen vandt i tre sæt med 15-21, 21-10 og 21-17 og kan rejse hjem fra Rio med Danmarks anden badmintonmedalje og et foreløbigt karrierehøjdepunkt til scrapbogen.

I kampens to sidste sæt spillede danskeren så godt, at han fik opbakning af de mange malaysiske fans, der var på plads i hallen inden finalen senere lørdag.

Det var en imponerende genrejsning af Axelsen, som mange formentlig havde afskrevet, da han efter en rædselsfuld afslutning tabte første sæt.

Ved føring 14-12 indsneg der sig pludselig en række fejl i danskerens spil, og nærmest inden han nåede at opfatte, hvad der foregik, havde Lin Dan taget første sæt med 21-15.

Selv om bronzekampen for den 32-årige kineser må have været lidt af et antiklimaks ovenpå det dramatiske semifinalenederlag til Lee Chong-Wei, virkede han trods alt forholdsvis motiveret i en kulisse med stor opbakning fra sine landsmænd.

Men Axelsen kom stærkt tilbage efter sidebyttet, hvor han kom over på "den gode" halvdel, hvor det er lidt lettere at styre boldene.

Han fik jagtet den levende legende rundt i manegen med flot variation og opbyggede snart et komfortabelt forspring.

Det var usædvanligt at se Lin Dan fejlbedømme en stribe bolde, og til sidst solgte kineseren sættet, som Axelsen vandt knusende med 21-10.

Mønsteret var det samme i det afgørende sæt, hvor fynboen fik en kanonstart og bragte sig på 9-4.

Men Lin Dan kæmpede sig op på 17-17, inden Axelsen vandt fire bolde i træk og vandt Danmarks 15. OL-medalje.