OL-guld! De gamle GOG'er gjorde det

Håndboldherrerne besejrede søndag Frankrig ved OL i Rio med en sejr på 28-26. Og den sejr skyldtes ikke mindst flere af de tidligere GOG-spillere på holdet.

Der var spænding til det allersidste, da Danmark i går spillede OL-finale mod Frankrig i håndbold, men kampen endte 28-26 til Danmark, og håndboldherrerne sikrede dermed Danmark den anden guldmedalje ved De olympiske lege i Rio. Mikkel Hansen, Niklas Landin og Michael Damgaard har i ungdomsårene spillet håndbold på Oure Efterskole på Sydfyn, og de fortsatte alle karrieren på Fyn, hvor de spillede for GOG.

Danmark førte 16-14 ved pausen, og i anden halvleg var danskerne foran 25-20. Tre minutter før tid var den danske føring imidlertid skrumpet til 26-25. Målmand og tidligere GOG-spiller Niklas Landin vogtede det danske mål hele kampen igennem. I anden halvleg fik han taget flere af Nikola Karabatićs giftige skud og sørgede dermed for, at Frankrig ikke fik taget føringen.

Mikkel Hansen, som ligeledes har spillet i GOG, var den helt store målscorer, hvor han alene i første halvleg sendte syv mål ind og sikrede, at danskerne, efter at have været bagud, kunne gå til pause med en føring på 16-14.

På holdet finder man ligeledes Lasse Svan Hansen, Mads Christiansen, Morten Olsen og Michael Damgaard, som tidligere har spillet for GOG. Og det var i sidste ende holdets samlede stærke indsats, som betød at Danmark dominerede spillet hele kampen igennem.

For håndboldherrerne bliver næste store opgave VM i Frankrig i januar.

Det er første gang, at Danmarks håndboldherrer er OL-guldvindere. Kvinderne har vundet guld tre gange ved OL i henholdsvis 1996, 2000 og 2004.

Danmark slutter på 15 medaljer ved OL, hvoraf de to er guld, seks er sølv og syv er bronze.