I det fynske folks tjeneste

OL-guld! De gamle GOG'er gjorde det

Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix

Håndboldherrerne besejrede søndag Frankrig ved OL i Rio med en sejr på 28-26. Og den sejr skyldtes ikke mindst flere af de tidligere GOG-spillere på holdet.

Der var spænding til det allersidste, da Danmark i går spillede OL-finale mod Frankrig i håndbold, men kampen endte 28-26 til Danmark, og håndboldherrerne sikrede dermed Danmark den anden guldmedalje ved De olympiske lege i Rio. Mikkel Hansen, Niklas Landin og Michael Damgaard har i ungdomsårene spillet håndbold på Oure Efterskole på Sydfyn, og de fortsatte alle karrieren på Fyn, hvor de spillede for GOG.

Danmark førte 16-14 ved pausen, og i anden halvleg var danskerne foran 25-20. Tre minutter før tid var den danske føring imidlertid skrumpet til 26-25. Målmand og tidligere GOG-spiller Niklas Landin vogtede det danske mål hele kampen igennem. I anden halvleg fik han taget flere af Nikola Karabatićs giftige skud og sørgede dermed for, at Frankrig ikke fik taget føringen.

Mikkel Hansen, som ligeledes har spillet i GOG, var den helt store målscorer, hvor han alene i første halvleg sendte syv mål ind og sikrede, at danskerne, efter at have været bagud, kunne gå til pause med en føring på 16-14.

På holdet finder man ligeledes Lasse Svan Hansen, Mads Christiansen, Morten Olsen og Michael Damgaard, som tidligere har spillet for GOG. Og det var i sidste ende holdets samlede stærke indsats, som betød at Danmark dominerede spillet hele kampen igennem.

For håndboldherrerne bliver næste store opgave VM i Frankrig i januar.

Det er første gang, at Danmarks håndboldherrer er OL-guldvindere. Kvinderne har vundet guld tre gange ved OL i henholdsvis 1996, 2000 og 2004.

Danmark slutter på 15 medaljer ved OL, hvoraf de to er guld, seks er sølv og syv er bronze.

Ved du noget? Så send os et tip